Fatih Erbakan’ın liderliğinde yoluna devam eden Yeniden Refah Partisi’nin 2. Olağan Akçakoca İlçe Kongresi dün Akçakoca Belediyesi Nikâh Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kongreye Erbakan’ın Kültür ve Sanat Danışmanı olan Karadeniz müziğinin sevilen sesi Davut Güloğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Birol Şahin, siyasi partilerin ilçe başkanları, STK temsilcileri ve partililer katıldı.  Mevcut ilçe başkanı Yaşar Fil’in aday olmadığı ve tek listeyle girilen seçimlerin sonucunda Arif Işık, Yeniden Refah Partisi’nin yeni Akçakoca ilçe başkanı oldu.

‘Ben zaten Akçakocalı’yım’

Kongreye Davut Güloğlu’nun sık sık alkışlarla kesilen konuşması damga vurdu. Akçakoca’nın kendisindeki yerinin hep ayrı olduğunu belirten Güloğlu, “Ben zaten Akçakocalı’yım. Akçakoca’ya ilk geldiğim, sanatımın ilk meyvelerini verdiği, ilk eserlerimi yazdığım zamandı. Akçakoca beni daime yürekten kucaklamış ve meydanları doldurmuştur. Burada da Yeniden Refah’ta aynı şeyi görüyorum.” dedi.

‘Gönderdiğimiz insanlar bizi değil ceplerini temsil ettiler’

Yeniden Refah Partisi’nde olmasının kendisini olumsuz etkileyeceğini düşünenler olduğunu ancak siyaseti doğru insanların yapması gerektiğini belirten Güloğlu, “Diyeceksiniz bu kardeşiniz sanatçı. ‘Ya ekmeğinden oldun. Senin işin nedir? AK Parti’den, MHP’den, CHP’den diğer partilerden olsun seni çağıracaklar sen konserlere gideceksin. Sen önünü kapattın.’ diye düşünen kardeşlerim var. Sizi konserlerde göremeyeceğiz dediler. Ben de onlarla yazışıyoruz. Biz ne yaptık? Sen siyasete girme sen doğru insansın. Sen siyasete girme sen sanatçısın işini yap. Sen siyasete girme sen camide hocalık yaptın. Sen siyasete girme sen bizim esnaflarımızdan en iyisisin. Böyle dedik hep oraya idare ettiğini sandığımız insanları gönderdik. Gönderdiğimiz insanlar da bizleri değil hep ceplerini temsil ettiler.” diye konuştu.

‘Cumhurbaşkanımıza laf yok ama geri kalanının hepsini değiştir’

AK Parti’nin içerisinde de bulduğunu belirten Güloğlu, “Ben AK Parti’nin içerisinde de oldum ve çok da destek verdim. Cumhurbaşkanımıza laf yok ama geri kalanının hepsini değiştir. Çünkü iyi biliyorum. Sanat dünyasından geliyorum. Hayran kaybetmeyeyim, para kaybetmeyeyim diyorlar. Yahu onurunu kaybetme, onurunu. Gerisi boş.” ifadelerini kullandı.

‘Kitapçığı yüzümüze fırlatın’

Ekonomik krizin altından kalkacak tep partinin Yeniden Refah olduğunu ifade eden Güloğlu, bu konuda kitapçıklar bastıklarını, tüm uzmanlarla ve ekonomistlerle hazırlanan kitapçıklarla halka gittiklerini söyledi. “Hangi parti kitapçık çıkartmış ki. Biz iktidara geldiğimizde bu kitapçıklara aykırı davrandığımızda bizim yüzümüze bu kitapçıkları da atabilirsiniz” diye konu