Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün aldığı kararla belediye yönetimi ve Düzce Belediyesi iştiraki şirketlerinde yaşanan değişiklikler gündemdeki yerini koruyor. Yapılan revizyonla Düzce Belediye Başkan Yardımcısı olan ve aynı zamanda belediye iştiraki Düzce Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Başkanlığı görevine getirilen Düzce Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hasan Günden, ilk değerlendirmesini Öncü Haber ekibine yaptı.

“Son 2 senedir büyük projeler hazırladık”

Yapılan değişikliğin, Beledi Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün daha çok sahada vatandaşların arasında geçirmek için yapılmış olabileceğini belirten Günden,  “Son 2 seneye giriyoruz. İlk 3 senemiz biliyorsunuz; belediyelerde projeler ve hazırlıklar dönemiydi. Pandemiden dolayı aksaklılar oldu, tüm dünya olduğu gibi. Biz bu aksaklıkları en az yaşayan belediye olduk. Belediye başkanımız ve ekibimiz, projeleri hazırladılar gayet güzel. Şimdi o projeleri uygulama safhasına geçiyoruz. Artık bundan sonra projelerimiz onaylandı, hazırlandı, yapabildiklerimizi yaptık. Son 2 senede de hazır olan büyük projelerimizden bahsediyorum; Cedidiye Meydanı’dır, Asar Deresi’dir, pazaryeridir, büyük projelerimizin uygulamalarına geçiyoruz. Belediye başkanımız değerli bakanımız, muhtemelen artık halkla biraz daha iç içe, biraz daha vatandaşın yanında, biraz daha bitirilmiş ve bitirilecek projelerin bizzat sunumunda olmak istiyor. Geride belediye kısmında da biraz daha aktif görevler bizlere vererek, kendisinin belediye de ki iş yükünün biraz daha azaltılmasını mı istedi? Bunu bilemiyorum.” dedi.

“Otopark projesinden yüksek maliyetler nedeniyle vazgeçildi”

Daha önce Cedidiye Meydanı’nın altına yapılacağı duyurulan yeraltı otoparkı projesinin katlı otoparka çevrilmesi konusuna da değinen Günden, projeden vazgeçilmesinin sebebinin fiyat artışları olduğuna dikkat çekti.  Günden,  “Tabii şöyle, biz projenin ilk sunumunda da belediye meclisimizde; kredi istenirken, kredi onaylanması istenirken ki sunumunda da ilgili başkan yardımcımız gayet güzel izah etti. Gerekli fizibilitesini yaptıklarını ve gerekli olan tüm çalışmayı bitirdiklerini ve ihtiyaçları olan kredi miktarını belediye meclisimize sundular. Bizde AK Parti grubu olarak sunumu dinledik, belediyemizin yapacağı bu çalışmayı gayet yerinde bulduk ve onay verdik projenin kredi kısmına. Tabii bu olay geçtiğimiz yılın ekim ayındaydı. Ekim ayında biliyorsunuz bütün dünyada büyük bir dalgalanma oldu ekonomik açıdan. TOKİ bir sürü projesini iptal etti, hatta TOKİ’den ihale alan firmalar teminatlarını yakıp pahalılıktan dolayı işlerinden vazgeçti. Bu da tam böyle dengede bir projeydi yani kurtarır kurtarmaz bir projeydi yeraltı otoparkı. Vatandaşların, o yörenin esnafının da, otopark sayısıyla yapılacak işlem neredeyse dengeli bir durumdaydı. Bu fiyat artışları dengenin bozulmasına neden oldu. Fiyat artışları maliyetin artmasına neden oldu. Bu sefer tabii hesap kitap işleri bunlar, başlayıp zarar etmektense, belediye idaremiz bu otopark projesinden vazgeçmeyi uygun buldu.” diye konuştu.

“Toplu Ulaşımdaki şikayetleri yerinde göreceği”

Düzce Ulaşım A.Ş.’deki yeni görevinde ise ilk işinin, toplu ulaşımda yaşanan şikayetleri yerinde görmek olduğunu dile getiren Günden, son olarak şunları söyledi:

“Tabii ki, şöyle; bütün şikayetler bizim başımızın üstündedir. Yani bizim asıl işimiz vatandaşlarımıza hizmettir. Bu şikayetler doğrultusundan da hatalarımızı, eksikliklerimizi, yanlışlıklarımızı düzeltmektir. Ulaşım A.Ş. olarak ilk toplantımızı yarın (18 Mart) yapacağız. Daha öncesinden arkadaşlarımdan biraz bilgiler aldım ve yönetim olarak toplantımızı yapacağız. Birinci önceliğimiz vurgulayarak söylüyorum; vatandaşlarımızı daha çok memnun etmektir. Vatandaşlarımızın ulaşımıyla alakalı bir hizmet olduğu için, onların memnuniyeti ile alakalı maksimum olanaklar doğrultusunda elimizden geleni sağlayıp, vatandaşlarımızı memnun etmek, birinci önceliğimiz olacaktır. Ben kendim de toplu ulaşım araçlarına bizzat bineceğim, dolaşacağım. Şikâyet olan yerlere bizzat gidebildiğim kadar gideceğim, gidemediğim yerlere yönetim kurulu arkadaşlarımı yönlendireceğim. Yerinde göreceğim, yerinde tespitleri yapacağım. Şikâyetlerin hepsini bitirmek takdir edersiniz ki mümkün değil, ama mümkün mertebe en aza indireceğiz.”

HABER: Savaş ARI