Eski Kültür Bakanı ve CHP Milletvekili Fikri Sağlar önceki gün katıldığı bir açık oturum programında sarf ettiği sözler toplumun belli bir kesiminin tepkisine neden oldu.

 "Sorun başörtüsü değil, sorun türbandır" diyen Sağlar, "Türban irticai faaliyetlerin, şeriat isteyenlerin üniformasıdır. Başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu'da bir geleneksel giysidir. Arada fark var. Ben kendimden söylüyorum, yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde, benim haklarımı koruyacağına, adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var. Nitekim de başıma geldi" diye konuşmuştu.

“VESAYETÇİ ZİHNİYETİN PUSUDA BEKLEDİĞİNİN GÖSTERGESİ”

AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de Sağlar’ın sözlerine sert şekilde tepki gösterdi.

Keşir, Sağlar’ın açıklamalarını “Bir TV programında CHP'li Fikri Sağlar’ın “türbanlı hakimin adil olacağından kuşkuluyum" ifadesi, faşist, vesayetçi zihniyetin pusuda beklediğinin göstergesidir” diye nitelendirdi.

“YERİ GELİNCE KADIN HAKLARINDA MANGALDA KÜL BIRAKMIYORLAR”

Keşir açıklamasının devamında, “Bu faşist zihniyet, yeri gelince bir de kadın hakları konusunda mangalda kül bırakmıyor. Demokrasi ve insan hakları, siyasetin, kullanışlı malzemesi değildir” ifadelerine yer verdi.

“MİLLET GÖRÜYOR, FAŞİST ZİHNİYET ASLA KAZANAMAYACAK”

“Bu Aziz Türk Milleti, hak savunuculuğunda, sahte ile gerçeği ayıracak ferasettedir” diyen Keşir, “Cumhurbaşkanımız’ın liderliğinde 19 yıldır, kadın hakları başta olmak üzere bu vesayetçi zihniyet ile mücadele ediyoruz. Millet apaçık görüyor, asla bu faşist zihniyet kazanamayacak!” cümleleriyle Sağlar’ı eleştirdi.

HABER: Mehmet GÜNESEN