6-7 Temmuz tarihlerinde kuvvetli sağanak yağışın felakete dönüştüğü Düzce’de Çilimli, Cumayeri ve Akçakoca ilçeleri başta olmak üzere onlarca ev sular altında kalmış, köylere ulaşım sağlayan yol ve köprülerde yıkım meydana gelmişti. Tarım arazilerin in de sular altında kaldığı ve yüzlerce hayvanın telef olduğu afet sonrasında yaraları sarmak üzere başlanan çalışmalar devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, 6-7 Temmuz tarihlerinde kuvvetli sağanak sonrası Düzce’yi vuran sel ve taşkın felaketinden sonra yaraların sarılması için yapılan çalışmalarla ilgili Öncü Haber’e konuştu.

“SEL AFETİ DÜZCE’NİN GERÇEĞİ OLDU”

“Vatandaşlarımızın yaraları sarılıyor.” diyen Caboğlu, “Buradan herkese tekrardan geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum. Her sel sonrasında buradan bir ders çıkartmak lazım. Dere yataklarında yerleşimlere dikkat etmemiz lazım. Artık bu Düzce’miz için gerçek oldu. İklimlerde ciddi değişiklikler var. Yerleşimlerimizin dere kenarlarından biraz daha kenara almamız lazım, yeni yapacağımız evleri yükseklere bu yönde tasarruflar olması lazım.” sözleriyle vatandaşlara çağrı yaptı. 

“İLK DAKİKADAN BERİ SAHADAYIZ”

Felaketin ilk dakikasından itibaren koordineli şekilde çalışmaların devam ettiğini kaydeden Caboğlu, “Buradan il genel sekreterimiz Hayri Şen’e, Sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Gerçekten sel anından bu ana kadar çok ciddi bir çalışma içerisindeler sahadan bir an ayrılmıyorlar. Bu vatandaşlarımıza halkımıza ciddi bir moral oluyor. Bu yönden bizlerde siyasilerde her zaman sahadayız bir destek olma anlamında nerede ne yapabiliriz şeklinde, biz de AK Parti il başkanı Mustafa Başkan ile ne yapabiliriz diye çok koordineli bir şeklide çalışıyoruz.” dedi.

O GECE YAŞADIKLARINI ANLATTI…

O gece yaşadıklarını da kamuoyu ile paylaşan Caboğlu, “Yaralar sarılacak, devletimiz güçlüdür. Biz olayın ilk anından beri muhtarlarla ve selden zarar görenlerle sıkça görüşüyoruz biz Cumhur İttifakı partisi olaraktan kendi desteğimizi bir an olsun geride bırakmıyoruz. Vatandaşımızla halkımızla beraberiz çalışmalarımız devam ediyor. Bu sel döneminde Kabalak Köyü ve Boğaziçi bölgesi çok ciddi etkiledi. O gece Sayın Valimizi aradığımda ben de Uğurlu’ya gideyim şeklinde bir konuşmamız oldu. Ama köy meydanına indiğimde bir baktım bizim köyün içeresinden geçen derelerin ciddi manada taştığını, köy meydanının 1-1,5 metre yakın yükseklikte dere aktığını gördük yolun karşısına geçme fırsatı bulamadık hemen orada köyümüzün kendi imkânlarıyla bir seferberlik ilan ettik. Can kaybının olmaması bizi sevindirmekte buradan da tekrardan geçmiş olsun dileklerimi sunmak istiyorum.” diye konuştu.

CABOĞLU’NDAN ER’E: BEKÂRA KARI BOŞAMAK KOLAY

MHP İl Başkanı Caboğlu, İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’in Düzce’yi 2 yılda 2 kez vuran sel felaketi sonrasında kentin dört bir yanında aynı görüntülerin oluşmasının nedeninin sorgulayarak yapılan çalışmaların yeterli olup olmadığına yönelik bir dizi soru sormasıyla ilgili de konuştu.

Caboğlu, “Bekâra karı boşamak kolay. Burada tabii muhalefet de görevini yapması lazım. Bu manada söylediğim bir husus yoktur ama bu konularla alakalı devletimiz planlar yaptı. Bütün bu tespit edilen köprü ve yolla alakalı çalışmalar yapıldı, ihale aşamasında. Benim en son bildiğim 80 milyona yakın Akçakoca’ya yollarıyla alakalı bir bütçenin ayrıldığı. Gönül ister ki daha hızlı hareket edilsin. Pandemi döneminden tutun bu zamana kadarki olayları tek tek analiz edersek “yeterlidir” diye bir söylemim yok ama bunlarla ilgili ciddi çalışmalar var. Akçakoca’yla ilgili dere yatağında olanlardan ayrı bir yol güzergâhı tespit edildi. Buradaki geçişlerdeki dere menfez geçişleriyle alakalı proje anlamında çalışmalar yapıldı. Tabii sel olmasaydı çok iyiydi ama devletimiz bu konularla ilgili ciddi önlemler alıyor.” sözleriyle devletin bölgede ciddi çalışmalar yaptığını söyledi.

“DÜZCE İÇİN TÜMDEN BİR ÇALIŞMA DÜŞÜNÜLÜYOR”

50 yıllık eski alt yapının değiştirilmesine yönelik il genelinde bir dizi önlem için çalışıldığını belirten Caboğlu, “2 sene önce Uğurlu’da ve Esmahanım bölgesinde yaşandı. Bu sefer daha geniş alana yayıldı. Alt yapılarımız 40 -50 sene önce yapılmış. Bu alt yapıların hepsini gözden geçirip Düzce il genelinde bir önlem düşünülüyor. İlk etapta Uğurlu’da, Esmahanım’da yaşanan selin önlemleri alındı ve geçiş yollarıyla alakalı yaralar sarıldı. Eksik olan taraflar tabii ki vardır ama bu eksikler giderilecek. Bu olaylardan ders çıkarmak lazım. Her şeyi devletimizden beklemek de doğru değil. Halkımız da mutlaka önlem alıyordur ama biraz daha dikkat etmek lazım.” dedi.

“YAPILMA DEMEK DE TAM ANLAMIYLA YAPILDI DEMEK DE DOĞRU DEĞİL”

Yeterince olmasa da bölgede bir çalışmanın yürütüldüğünü söyleyen Caboğlu, “2 sene önceki sel felaketiyle alakalı benim bildiğim 50 milyonun üzerinde devletimizin bir desteği oldu, belediyelere köylere ciddi manada bir çalışmalar oldu. Bunlar olmadı demek doğru değil ama bunlar tam manada yapıldı demek de doğru değil. Hizmette sınır yoktur. Vatandaşımızın hizmet açısından en iyi şeyleri hak ediyor. Bu zor zamanlarda halkımız devletimizin her zaman yanında oldu devletimizde halkımızın yanında olarak bu çalışmalarda en az hasar alarak bu yönde bir çalışmalar oluyor.” ifadelerini kullandı.

HABER: Mehmet GÜNESEN