Akçakoca Belediyesi’nin biriken SEDAŞ borcu yüzünden kesilen elektriği yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Cumhur İttifakı mensubu olmalarına karşılık muhalif gibi birbirlerini eleştirmekten çekinmeyen AK Partili Cüneyt Yemenici ile MHP’li Okan Yanmaz’ı karşı karşıya getiren son atışma önceki dönem Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin sosyal medya üzerinden Yanmaz yönetimine yönelik yaptığı ‘Beceriksizler’ çıkışıyla başladı. Devamında ise her iki taraf da belediyenin borçlarını çarşaf çarşaf kendi bakış açılarıyla ortaya döktü. İttifak ruhuna aykırı şekilde baş gösteren söz düellosu trafiğine her iki başkanı da sert şekilde eleştiren CHP İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz da dahil oldu.

“Yandaşa taşınmazları peşkeş çektiniz”

Abanoz yaptığı yazılı açıklamada, Yanmaz ve Yemenici’ye şu ifadelerle tepki gösterdi:

“Sanki babanızın parasını verdiniz, Akçakoca'nın malını üç kuruşa sattınız verdiniz. 130 milyon borçla AK Parti Belediyesi’nden devraldınız. 75 milyon borç ödedik diyorsunuz. İşçi maaşları, ikramiyeleri duruyor. 10 kg ayçiçek yağı dağıttınız bitti değil mi? İşçiye borç bitti. Akçakoca'nın ne kadar taşınmazını sattığınızı, camiyi bile borca takas ettiğinizi, yandaşa taşınmazları peşkeş çektiğinizi, rayiç bedel üzerinden değil yandaşın istediği bedel üzerinden hesaplayarak kamu zararı oluşturduğunuzu, belediyeye gelen her iş adamından bağış adı altında para aldığınızı, etrafınızda dolaşan çakalların küçük hesaplarını görmezden gelmenizi, çalışanlara mobbing uygulamanızı, bitcoinler, kavgalar, elektrik kesintileri ve bir dünya saçma sapan konularla Akçakoca'yı basında küçük düşürdüğünüzü neden bir basın açıklaması ile belirtmediniz. Bakın demek ki oluyormuş. İşinize gelmediğinde basın açıklaması demek ki yapabiliyormuşsunuz. Yok öyle günah çıkarmak.”

“Tencere dibin kara, senin ki benden kara”

Abanoz eleştiri bombardımanına şöyle devam etti:

“Meclis oturumların da "Allah'ın izniyle Cumhur İttifakı bizi yalnız bırakmaz." demesini bildiniz. Cumhur İttifakı öyle mi? Milletin parasını çarçur ederken unuttuğunuz o paralar var ya, o paraların bu aziz milletin ödediği vergiler olduğunu unuttunuz. Durun hele, bu yazıyı okuyan geçmiş dönem AK Parti belediyesi. Siz sütten çıkmış ak kaşık değilsiniz. Tencere dibin kara, senin ki benden kara. Her kim ki bu yetimin bir kuruşunu yemiş onun hesabı sorulur, bu gariban millet size sandıkta sorar. Soracaktır elbet. Biz geldiğimiz de soracağımızı da belirtelim. Gün ola, harman ola.”