Adalet ve Kalkınma Partisi'nde Merkez İlçe Kongresi ile başlayan ilçe Kongreleri süreci, 5 Ekim tarihinde gerçekleşecek olan Yığılca İlçe Kongresi ile devam edecek. Kongreye iki haftadan az bir süre kalmasına rağmen görevdeki başkandan başka aday olmaması nedeniyle ilçe teşkilatı secim havasına giremedi.

Ak Parti Yığılca İlçe Başkanlığı'ndan alınan bilgilere göre, bu ilçede tek aday görevdeki başkan Muzaffer Yılmaz. Yılmaz'ın kongre sürecinde yönetim kurulunu topladığı, görevdeki yönetimden başkan adayı çıkarsa kendisinin bırakmak istediğini söylediğini, ancak yönetim kurulunun kendisinin devam etmesini istediği bildirildi.

Dışarıdan bir adayın ise şu ana kadar çalışmalarına başlamış olması gerektiği, henüz böyle bir adayın görünmediği bildirilirken, son anda Kongre Divanı'na verilebilecek isimler ile son anda sürpriz adayların ortaya çıkabileceği, ancak buna pek olasılık verilmediği de belirtildi.

Bu arada Yığılca teşkilatının bayramdan sonraki ilk pazar günü yapılacak Kongre için mütevazi bir hazırlık içinde olduğu ve kongreyi çok kapsamlı bir gövde gösterisine dönüştürmek gibi bir düşüncenin olmadığı kaydedildi.