MHP Düzce Milletvekili Adayları Ümit Yılmaz ve Yusuf Arslan Çilimli’nin Aynalı, Yeni Vakıf, Çallık, Esenli ve Dikmeli Köylerindeki vatandaşlar ile bir araya geldi. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler kapsamında çalışmalarını sürdüren MHP vekil adaylarına Çilimli çıkarmasında MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, MHP il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer yalnız bırakmadı.
Köy Kahvehanelerinde vatandaşlar ile bir araya gelen MHP Vekil Adayları Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a ve kendilerine destek istediler.

“CHP 1 vekil alacağına, 3 vekili de AK PARTİ alsın”
Düzceli seçmenlerinin Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgilerinden dolayı AK Parti’ye vekillik konusunda destek verdiklerini kaydeden Yılmaz, şu ifadelere yer verdi:

“Bizler bundan önceki seçimlerde vekillik konusunda Erdoğan ile yarışmak zorunda kalıyorduk. Bu seçim farklı olacak. Bizler Erdoğan Bey ile değil Düzce’nin vekil adaylarıyla yarışma şansı bulduk. 16 yıldır Düzce’nin vekilleri mecliste şehrin sorunları ile ilgili konuşma yapmadı. Bizler sizden biriyiz ve sizin içinizden geliyoruz. Sizin sorunlarınız bizlerin sorunu olduğundan TBMM’de soru önergeleri, kanun teklifleri şeklinde Düzce’nin sorunlarını meclis kürsülerinden dile getireceğiz. Sizlerin sesi olmak istiyoruz. Bizim için önce vatan anlayışı hakim sonra partimizin geleceğini düşünüyoruz. Eğer Düzce’de yüzde 70 oranında Cumhur İttifakı oy alırsa 3 vekil de bizlerin olur. Yani cumhur İttifakının vekili olur. Vekil dağılımı da Cumhur İttifakı içinde olacaktır. Eğer CHP Düzce’den 1 vekil çıkarma ihtimali var ise AK Parti yine 3-0 yapsın. Bizler koltuk sevdalısı insanlar değiliz. Öncelik vatandır, millettir. Bizler sizlerden millet akli olan Cumhur ittifakını desteklemenizi istiyoruz.”



 “AK Parti, ittifaka zarar verici şekilde davranıyor”
Konuşmasında Cumhur İttifakının önemine vurgu yapan MHP 2.Sıra Milletvekili Adayı Yusuf Arslan ise konuşmasında, “Bizler seçim çalışmalarımızda Cumhur İttifakının gerekçelerini anlatıyoruz sizlere. Ama maalesef Cumhur İttifakı içinde birlikte yer aldığımız AK Partili vekil adayları ittifaka zarar verecek açıklamalar yapıyor. Bu yapılan çok büyük bir saygısızlıktır. Bu konu ile ilgili olarak sizlerden ciddi anlamda sitem alıyoruz. İttifaka zarar verenler haindir. Kişisel çıkarlar, kişisel menfaatler için yarışılmak yerine ittifakın önemini AK Parti cephesinden de anlatılmasını istiyoruz. Bizler adaylarımız açıklanmadan önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için oy toplama adına sahalarda çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Bizim için öncelik her zaman vatandır. Bizler Düzce adına sizleri mecliste temsil etmek istiyoruz” ifadesinde bulundu.


Haber: Ö.YILMAZ