Seçimlerin ardından AK Parti’nin sonuçlara ikinci itirazının Yüksek Seçim Kurulu tarafından kabul edilmemesiyle birlikte MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın vekilliği kesinleşti. Yılmaz, ilk açıklamayı da parti binasında yaptı.

“Kurul, kararını itirazı reddetme yönünde verdi”
Yorucu bir süreçten geçtiklerini belirten Yılmaz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yorucu bir seçim kampanyası ve beş günü aşkın bir süredir süren itiraz sonunda MHP olarak Düzce’de milletvekilliği kazandığımız il seçim kurulunun kararıyla açıklandı. Bundan sonra gelişmeleri beraber takip edeceğiz. Vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum. Buradan vatandaşlarımıza, Düzceli hemşerilerimize şu şekilde seslenmek istiyorum. Cumhur İttifakı içerisinde Düzce’ye elimizden gelen gayreti göstermeye çalışacağız. Düzce’mize hizmet etmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çok yoğun bir kampanyayı çıkardık. İnşallah zor bir dönemden geçen ülkemizi, Düzce’mizi en iyi şekilde temsil ederek üzerimize düşeni yapmaya çalışacağız. Biliyorsunuz AK Parti önce ilçe seçim kuruluna itiraz etti. İlçe seçim kurullarında itirazlar neticesinde merkez ilçede Gölyaka ve Yığılca ilçemizde sayımlar tekrar yapıldı. Geçersiz oylar bahane edilerek, sebep sunularak itiraz edildi. Üç ilçede yeniden sayımlar sonucunda artı üç daha milletvekili oyu kazanmış olduk. İtirazın tamamen bu şekilde olmaması gerekiyordu. Hangi parti olursa olsun seçime itiraz etmeye hakkı var ama itiraz ederken belli başlı sandıklara eksik gördükleri sandıklara itiraz edilmesi gerektiğini söyledik. Kurul, kararını itirazı reddetme yönünde verdi.”



“Bakanımız bizim gözbebeğimiz”
AK Parti’nin yeniden itiraz edip etmeyeceği konusunda düşüncelerini de dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

“Bundan sonraki süreçte 7 Temmuz’a kadar itiraz etme hakları var ama ben etmemelerinin hem Cumhur İttifakı hem de Düzce için iyi olacağı kanaatindeyim. Bakanımızın inşallah yeni kurulacak kabinede tekrar görev alması için şahsıma bir görev düşerse elimden geleni yapacağımı bilmenizi istiyorum. Sayın Bakanımız bizim gözbebeğimiz. Seçimlere itiraz olur olmaz onun yönünde bir yorum yapamam.“

Haber: M.AYDIN