MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Öncü Haber’e özel verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Meclis kürsüsünde gündeme getirdiği sorunlardan, belediyedeki mali krize, MHP’nin hala açıklanmayan Düzce adayından Cumhur İttifakı’na kadar bir çok konuda değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Yılmaz, dikkat çeken sözler sarf etti.



Röportajı gerçekleştiren Manşet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Canan Üstüner, Yılmaz’a ilk olarak Düzce’nin sorunlarını tek tek mecliste gündeme getirmesini hatırlattı.
Düzceliler’in her kış zehir solumasına yol açan hava kirliliği, su kaynaklarına zarar verdiğini savunduğu HES’ler ve devlet hastanedeki eksikler hakkında bir süre önce TBMM’den ilgili bakanlara seslenen Yılmaz, son durumla ilgili şunları kaydetti:

“Bizim kürsüden dile getirdiğimiz problemler gerçek problemler”

“Düzce oldukça problemli bir il maalesef. Özellikle altını çizerek, maalesef, diyorum. Bu problemleri Meclis kürsüsünde dile getireceğimiz, yaptığımız seçim çalışmalarında da söyledik. Yine dile getireceğimizi ifade ediyoruz. Düzce’nin ciddi problemleri var. Bu, bizim kürsüden dile getirdiğimiz problemler de gerçek problemler. Mevsimsel olarak sıkışan problemlerimiz var. Nedir, hava kirliliği! Özellikle bazı günlerde Düzce’de hava kirliliği kabul gören rakamların üzerine çıkıyor. Biz gerekli önlemlerin alınması için gerekli bakanlıklara uyarılarımızı yaptık. HES’ler Düzce’de özelikle Asar, Uğur Suyu ve Gölyaka’da çevre kirliliğine sebep oluyor. Çevre katliamına sebep oluyor. Bunlar kaldırılmasa bile, biz yapılan yatırımlar çöpe atılsın demiyoruz. Ama bunların artık önüne geçmek lazım. Yenilenebilir enerji konusunda bir şeyler yapılabilir. Bu, güneş ve rüzgar enerjisi ile olabilir. Enerjiye önem veriyoruz. Hem parti olarak hem de ben şahsi olarak çok önem veriyorum. Türkiye’de çok büyük kaynaklar olduğu kanaatindeyim ama HES’lerle yapılan çevre katliamının önüne geçilmesi kanaatindeyim. Özellikle Karadeniz Bölgesi böyle giderse, çok büyük çevre kayıpları yaşayacak.”

“Sağlık Bakan Yardımcısı ile de görüştük, yaklaşımları olumlu oldu”

“Efteni Gölü bizim göz bebeğimiz.” diyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Efteni Gölü’nü çok önemsiyoruz. Yine bulunduğumuz bölgedeki nadir göllerden biri. Bu sorunların hepsini ilgili bakanlıklarda dile getirdik. Hastanede yaşanan problemleri dile getirdik. Bu doğrultuda adımların atıldığını görüyoruz. Bütçe görüşmeleri sırasında Sağlık Bakan Yardımcısı ile de görüştük. Birebir orada, Düzce’de sağlık problemlerini de ilettim. Yaklaşımları olumlu oldu. Bir şeyler yapılmaya çalışılıyor gördüğüm kadarıyla.”

“Sağlıktaki sorunlar birike birike patlama noktansa gelmiş”

Düzce’de son aylarda sağlık alanında yaşanan sıkıntılar konusunda ise şu yorumda bulundu:
“Sağlıkta yaşanan sorun geçmişten gelen yönetimsel bir sorun bu. Bu birike birike patlama noktansa gelmiş ve artık bardağı taşırmış. En azından bir şeyler yapılmaya çalışılıyor gördüğüm kadarıyla. İnşallah başarılı olacaklardır. Elimden gelen desteği vereceğini yine ifade ediyorum. Biz sorunları muhalefet partisi olarak çıkıp söyleyelim demiyoruz. Muhalefet partisi olarak sorun olan yerde tespit ve çözüm noktasında elimizi taşın altına sokmaya hazırız diyoruz. O noktada da yeni gelen sağlık müdürümüzü de ziyaret ettim. Kendisi ile istişare de ettik. Yine kendisini ziyaret edeceğiz. Sorunlar çözülmeye başlandıkça azalacaktır. Kimsenin elinde sihirli bir değnek yok. Kimseden de sorunların tamamını ortadan kaldırmasını beklemiyoruz. Ama en azından iyi niyet gösterip, çözümü noktasında bir şeyler yaparlarsa başarılı olacakları kanaatindeyim.”
2017’nin temmuz ayında araç trafiğine kapatılan İstanbul Caddesi’nin esnafların talepleri doğrultusunda tekrar trafiğe açılması anımsatılınca Yılmaz, ilgili tüm kesimlerin katıldığı bir platformda enine boyuna tartışılarak bu tür kararların alınması gerektiğine işaret etti.

“Kapatırken ‘oldu, bitti’, açarken ‘oldu, bitti’”

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, “Orada ciddi bir esnaf yükü var. İstanbul Caddesi dediğimiz yer Düzce’de vergi veren insanların, Düzce Belediyesi’ne katkı sağlayan insanların ciddi esnaf sayısının olduğu bir yer. Oradaki esnafın sesine kulak tıkayamazsınız. E Düzce’de yaşayan insanların sesine de kulak tıkamamanız gerekiyor. Kapanırken nasıl, ben yaptım oldu, dercesine kapatılıyor. Şimdi de aynı şekilde açılıyor. Biz diyoruz ki bunu gelin aklı selim olarak masaya yatırın. Hemen bugünden yarına yapmanız bir anlam ifade etmiyoruz. Trafik komisyonunu davet edin, esnafı çağırın bir panel düzenleyin. Artılarını eksilerini, kapattığınız zaman alternatiflerini geliştirmeniz önemli. Alternatiflerini geliştirmeden kapattığınızda sıkıntılarla karşılaşıyorsunuz. Kapatırken yapılan, oldu bitti, şimdi de açılırken yapıldı. Biz yine diyoruz ki bir panel düzenleyin, çok yönlü olsun. Trafik komisyonu, esnaf, muhtarların ve şehir plancılarının katıldığı 2-3 panel düzenlenip ortak bir çözüm bulunabilirdi. Kapalı kalacaksa da yapılması gereken alternatifler düşünülebilirdi. Bunlar konuşulsaydı, ne kapanırken, ne açılırken bu kadar tepki olurdu. Karar mercii yine belediye ve il trafik komisyonudur.” dedi.

“Tramvayı ne yapacaklarını düşünüyorlar”

Söz yüz binlerce lira harcanan ve cadde trafiğe açılınca atıl duruma gelen nostaljik tramvaya gelince ise Yılmaz, şöyle konuştu:
“Bir tramvay var elimizde. Paketlediler herhalde bir yere koydular. Şimdi ne yapacaklarını düşünüyorlar? Tramvay Düzce’de kullanılabilir mi, kullanılabilir. Düzce’nin fiziki şartları tramvay kullanımına uygun. Ama orada da yine rantabl bir çalışma yapacaksınız. Süs tramvayı değil, işlevsel, size gelir getirecek bir tramvay yapacaksınız. 3 günde 1 insanların ittiği, 5 insanın nostalji olsun diye bindiği tramvayla Düzce’de insanların göz zevkini de düzeltemezsiniz. Yoksa biz tramvaya karşı değiliz. Caddenin kapatılmasına da karşı değiliz. Ortak akılla bir şeylerin yapılmasını istiyoruz.”

“Şehrim adına utandığım için söylemedim”

Düzce Belediyesi’ni maaş ödeyemez hale getiren mali kriz için sert eleştirilerde bulunan Yılmaz, bu sorunu mecliste dile getirmeye utandığını şu şekilde anlattı:
“Düzce Belediyesi’ni bu duruma getiren, şu ana kadarki yerel yönetimlerin başarısızlığı ve hovardaca harcamaları. Bunda, özellikle 2004 yılından bu yana gelen özel borçlanmalarına kademeli olarak baktığınız zaman her belediye başkanının aldığı zamanki borç ve teslim ettiği zamanki borç durumuna baktığınızda artık dönemez hale gelmiş belediye. Aslında biz bunu da düşündük mecliste dillendirelim diye ama ben şahsen utandım. 81 vilayetin hiçbirinde böyle bir şey dillendirilmiyorsa eğer, yani belediye işçileri maaşlarını alamadı veya bir kısmını alamadı diye, ben şehrim adına utandığım için söylemedim. Yoksa ben çıkıp Düzce Belediyesi’ne yardımcı olun, çalışan insanlar maaşlarını alamıyor, diye söylerdim. Ama Düzceli olarak utandığım için söyleyemedim.”

“Düzce Belediyesi bu hale geldiyse, vay halimize”

Seçim kapıya dayanmışken Düzce Belediyesi’nin bu şekilde ekonomik darboğazda olmasının şehre olumsuz yansıyacağını savunan Milletvekili Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:
“Düzce Belediyesi mali olarak bu hale geldiyse, vay halimize, demektir. Açık söylüyorum, 2019 yılı biliyorsunuz, tasarruf bütçesi olacak. Özellikle yerel yönetimlerde bir takım kısıtlamalara gidilecek. Aynı zihniyetin, yönetimin ve yönetim şeklinin devam etmesi, maalesef düzce Belediyesi’ni ve Düzcelileri çok büyük sıkıntıya sokacak demektir. Şimdi ağzını açmış, 2019 yılı gelse de oradan alacağımız ödeneği bir an önce alsak bakış açıları var. Ama Düzceli hemşehrilerimiz sorunlar çözümsüz değil.”

“Kesinlikle tavşan aday söz konusu değildir”

MHP Düzce Belediye Başkan adayının hala açıklanmaması nedeniyle kamuoyunda ortaya atılan çeşitli iddialar hatırlatılınca Yılmaz, şunları kaydetti:
“Biz Düzceliler’in karşısına en doğru adayla çıkıp, en maksimum fayda sağlayacağımız insanla yol almak istiyoruz. Sadece Düzce değil, hiçbir yer açıklanmadı. Titiz bir çalışma yürütülüyor. Ama Düzceli hemşehrilerimiz emin olsunlar, 51 tane vilayet, Osmaniye ve Rize karşılıklı jest olarak açıklanmayabilir, 51 tane büyükşehir olmayan ilde, kesinlikle MHP en güçlü adaylarla insanların karşısına çıkacak. İnşallah seçimlerin muzafferi biz olacağız. Kesinlikle tavşan aday söz konusu değildir. MHP bugüne kadar en güçlü adaylarla insanların karşısına çıkmıştır, bugün de öyle olacaktır. Bizim adayımızı en çok zorlayacak kişi Faruk Özlü olacak diye tahmin ediyorum.”

“Özlü’nün bakanlık döneminde Düzce’ye neler yaptığını ve neler yapmadığını anlatacağız”

MHP’nin, AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü’nün karşısına aday çıkartmayacak dedikodularının yersiz olduğunu vurgulayan Yılmaz, altını çize çize “Adayımız  projeleriyle konuşacak.” dedi.

Yılmaz, “Faruk Özlü, Düzce’nin yetiştirmiş olduğu değerlerden bir tanesidir. Bakanlık yapmıştır. Halkımız burada takdir edecektir. Sayın Faruk Özlü’nün bakanlığı zamanında Düzce’ye ne kattığını takdir edecektir. Biz bunları adayımız açıklandıktan sonra sahada çıkacağız anlatacağız. Adayımız sadece kendi projelerini anlatacak, biz de yaşadıklarımızı anlatacağız. Benim de il başkanı olduğum bir dönem var, Sayın Faruk Özlü ile çalıştığımız bir dönem. Bizim adayımız kesinlikle polemiklere girmeyecek, sadece ve sadece Düzce’ye hizmet noktasında neler yapacaklarını anlatacak. Biz de yaşadıklarımızı anlatacağız. Özlü’nün bakanlık döneminde Düzce’ye neler yaptığını ve neler yapmadığını anlatacağız. Düzce halkı çok akıllı, demokrasi kültürü oturmuş, tercihlerini düzgün kullanabilen bir seçim kitlesi var. Bu anlattıklarımız doğrultusunda ve adayımızın projeleri doğrultusunda, tercihlerini doğru yapacağız kanaatindeyim.” şeklinde konuştu.
 
Son olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partisinin Lideri Devlet Bahçeli’nin titizlikle üzerinde durduğu Cumhur İttifakı ruhunu Düzce ölçeğinde değerlendirirken dobra dobra konuşan Milletvekili Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“İttifak ruhunu anlamayan bazı insanlar olabilir. Bu bizim partimizden de AK Parti cephesinden de olabilir. Bu insanlar ayıklanacaktır. Cumhur İttifakı ruhunu anlamayıp, o ittifak ruhu doğrultusunda hareket etmeyen herkes teşkilatların içinden ayıklanmak zorundadır. En baştaki insanlar ülkenin durumu özümseyip, fark edip böyle bir ittifak yapıp da altta hiçbir sorumluluğu olmayan insanların böyle bir ittifak ruhuna zarar vermeye hakkı yoktur. Bu hangi kişi olursa olsun geçerlidir. Bunu açık ve net söylüyorum. Cumhur İttifakı’na zarar verecek herkes bu teşkilatlardan ayıklanmak zorundadır. Biz MHP teşkilatının sorumlusu olarak söylüyoruz, Teşkilat Başkanımız Sayın İlhami Caboğlu da dahil buna, o da bunun farkında çünkü. Bu ittifak ruhuna bizim teşkilatımızdan her kim zarar vermeye çalışırsa, bu ittifak ruhunu özümseyemezse ayıklanmak zorundadır. Bu arkadaşlar gidip kendisini başka yerde ifade edebilir. Biz ona bir şey demiyoruz. Aynı tavrı karşıdan da bekliyoruz. Biz cumhur ittifakını önemsiyoruz. Biz, Cumhur İttifakı’nın bir seçim ittifakı olmadığını, 24 Haziran’da da biz seçmene anlattık. Bunu anlayan seçmen bize ve ittifaka desteğini verdi. Ama bunu anlamayan insanların parti yönetimlerinde bulunmaya hakkı yoktur. Her iki tarafta da siyaseti bırakıp doğru tarafa gitmeliler diye düşünüyorum. “

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ