Türkiye, yeni Cumhurbaşkanını ve Milletvekillerini seçmek için 24 Haziran'da sandık başına gidiyor. Düzce’de seçim nabzının tutulduğu 24 Haziran’a Doğru Programı’nın da dün akşamki konuğu MHP Düzce 1.Sıra Milletvekili Adayı Ümit Yılmaz oldu.

“En büyük sorun ekonomi ve fındık”
Yılmaz, Düzce’nin sorunlarının tespit edildiği kaydettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Düzce’nin en büyük tarım girdisi olan fındığı ve fındıkçının sorunlarını tespit edip bunların çalışmasını yaptık. Düzce’nin önemli sorunlarından biri de ekonomi. Turizm açısından doğal güzelliklere sahibi ama ekonomik bir girdisi yok. Yine Düzce iki metropol şehrin arasında ama buna rağmen ulaşımı zor bir il. Ulaşsanız bile şehir içi trafikten etkileniyorsunuz. Bunun sebebi de ulaşım ve altyapı sorunları. Bağlantı yolları henüz tamamlanmadı. Eğitimin çok büyük eksikleri olduğunu görüyor ve yaşıyoruz. Bu sorun, bölgesinde özellikle ülke sıralamasında geri olduğunu gördük. Eğitim sıralamasında çok vahim durumdayız. Aile sosyal ve politikalarda sorunlar var. Nüfusa göre boşanma oranının en fazla olduğu illerden biriyiz. Sağlık problemleri olduğunu gördük. Üniversite hastanesinin ek binaları yapıldı ama sağlık personel eksikliği olduğunu tespit ettik. Türkiye’nin yine gençlerinin en fazla uyuşturucu kullanan illerinin başında geliyoruz. Her ne kadar emniyet ve jandarma teşkilatları elinden gelen gayreti göstermesine rağmen sinekleri öldürerek bataklığı "kurutmadan çözemiyorsunuz.”

“Biz mecliste, ‘Fındık üreticisinin hakkını verin!’ diyeceğiz”
Fındıkta fiyat politikasının düzeltilmesi amacıyla çözüm yollarını sıralayan Yılmaz, şöyle konuştu:

“Fındık üreticisini ilk sorunu fiyat politikası. Fındıkta bir fiyat politikası olmadığı için fındık toplanmaya başlar başlamaz tüccarın elinde kalıyor. Fındıkta TMO direkt olarak işin içine girsin. O zaman Ağustos’un 15’ine kadar olan bir zaman diliminde bir fiyat açıklasın. O fiyatın altına alım olursa direkt olarak müdahalede bulunacağını açıklasın. Fındıkta bir diğer problem fındık ağaçlarının yaşlanması. Bundan 10-20 sene sonra verimlerini yitirecekler ve bunun önüne geçmek için fındık üreticisinin desteklenmesi. Bir başka sorun ise kullanılan ilaç ve gübrelerinin Avrupa Standartlarının altında olduğunu gördük.  Biz bunun için mecliste fındık üreticisinin hakkını verin diyeceğiz.”

“Düzce’nin bütün problemlerine hakimim”
Seçilmesi halinde Düzce için çalışacağını kaydeden Yılmaz, şu ifadelerde bulundu:

“Ben Düzce’de eczacılık yapan ve Düzce halkının sürekli içinde olan bir insanım. Düzceli halk şundan endişe etmesin, ben onların içinden gelen bir insanım. Problemlerinizi biliyorum çünkü aynı problemleri ben de yaşıyorum. Biz paraşütle aday yapılmadık. Düzce’nin içinde ve Düzceli ile hep beraberiz. Düzce’nin bütün problemlerine hakimim. Eğer seçilirsek muhtarlarımızla özellikle dönemler halinde çalışmalarımızı anlatacağız, onların sorunlarını alıp Ankara’ya götürüp neler yapabileceğimizi tartışacağız.”

“Siyaset bir iddia makamıdır”
MHP’nin Düzce’de 3 milletvekili çıkartmasının kendilerini şaşırtmayacağını da ifade eden Yılmaz, AK Parti’nin Düzce’de 3’te 3 iddiaları içinse, “Siyaset bir iddia makamıdır, AK Parti tabiî ki iddialı konuşabilir” dedi.

“Kimin kapısından yatılması gerekiyorsa onun kapısında yatacağız”
“Göreve geldiğimizde ilk işlerimizden biri fındık olacak diyen” Yılmaz, Yüksek Hızlı Tren Projesinin Düzce’den geçmesinin kırmızı çizgileri olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Bir diğeri ve bizim olmazsa olmazımız, Yüksek Hızlı Tren. Biliyorsunuz Düzce’den geçmiyor. Bu bizim büyük bir kaybımız. Düzce sıçramak istiyorsa, önümüzdeki senelerde bir yerlere gelmek istiyorsa, birinci öncelimiz YHT’nin Düzce-Bolu hattından geçmesi. Bununla ilgili üniversitemizin çok güzel çalıştayları var. Sayın Bakanın açıklamalarını duyduk ve çok üzüldük. Bu bizim kırmızı çizgimiz olacak. Biz bunun için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Biz bunu kaybedersek Düzce çok önemli bir kazanımını kaybedecek. Bu Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak bir yatırım olur bu Düzce-Bolu hattından geçmesi. Bölge turizmi açısından çok büyük katkıları olacak. İki metropoldeki insanların Düzce’ye kazandırılması adına çok önemli bir proje bu. Biz meclisteki yerimizi alırsak, bunun için kimin kapısından yatılması gerekiyorsa onun kapısında yatacağız. Bu yatırımın Düzce-Bolu hattından geçmesi için elimizden gelen bütün performansı bu proje için kullanacağız.

Ne yapacak İstanbul’daki vatandaş hızı trene binecek, 45 dakika sonra burada olacak. Oradan onu bir turizm firması alacak yaylaları gezdirecek. Hatta belki de konaklayacak.”

“Diğer partilerin şansı olduğu kanaatini taşımıyorum”
Düzce’de Ankara’ya milletvekili gönderecek 2 parti olduğunu dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

“Kimseyi rencide etmek için söylemiyorum ama Düzce’de meclise milletvekili gönderecek iki parti olduğu kanısındayım. Bunun biri MHP, diğerini ittifak yaptığımız AK Parti olduğu kanaatindeyim. Diğer partilerin şansı olduğu kanaatini taşımıyorum ben.”
“Halkın içinde neyse öyle olacak; maddi durumum yerinde milletvekilliğinden bir beklentim yok”

Milletvekili olması durumunda nasıl bir milletvekili olacağını da anlatan Yılmaz, şu ifadelerde bulundu:

“Ümit Yılmaz milletvekili olursa olduğu gibi bir milletvekili olacak. Ümit Yılmaz, eczanesinde neyse, il başkanıyken neyse, halkın içinde neyse öyle olacak. Karakterinde, kişiliğinde, kimliğinde değişecek bir insan değil. Benim Allah’a şükür maddi durumum yerinde milletvekilliğinden bir beklentim yok. Allah’a şükür kendi geçimimizi sağlayacak kadar bir gelire sahibiz. Milletvekilliği gelirinin bana katacağı bir şey yok, küçümsemek için söylemiyorum ama böyle.”

“Bu bir yönetim ittifakı”
Son olarak Cumhur İttifakını da değerlendiren Yılmaz şöyle konuştu:

“Cumhur ittifakı bizim için çok önemli. O süreci iyi süzmek gerekiyor. Cumhur ittifakına ülkenin nasıl geldiği çok önemli. Cumhur ittifakı protokolünü okursanız bunun bir seçim değil yönetim ittifakı olduğunu anlarsınız. Ülkenin bekası, rahatı ve kendi bölgesinde lider ülke olabilmesi için bu ittifakı ne kadar önemsediğimizi görüyorsunuz.”

Haber: Ö.YILMAZ