Göreve geldiği 29 Mart 2009 tarihinden bugüne kadar yaptığı çalışmalarla seçim kampanyasında Akçakoca halkına verdiği sözlerin yüzde 95'ini gerçekleştirdiğini belirten Başkan Albayrak, seçim vaatleri arasında olmayan Akçakoca için çok önemli ve büyük iki projeyi de tamamladıklarını söyledi.

EN BÜYÜK SORUNU KORUMA KURULU

Yeni Sahil Gazetesi'ne verdiği özel demecinde görevinin geride kalan 4,5 yılını değerlendiren Başkan Albayrak, “2014 seçimlerine kadar verdiğimiz sözlerin yüzde 100'ünü gerçekleştirmek için yoğun bir tempoda çalışıyoruz. Görev sürem içerisinde tek ve en büyük sorunu Koruma Kurulu ile yaşadık ve yaşıyoruz. Kadınlar Plajı projemiz ile Yukarı Mahalle başta olmak üzere şehrin bazı bölgelerindeki sokak sağlıklaştırma çalışmalarını gerçekleştiremiyoruz. Buralarda uygulanacak çok önemli projelerimiz bu nedenle bekliyor. Bunun dışında her şey planlandığı şekilde yürüyor.” dedi.

SÖZ VERDIĞIMIZ HEMEN HER PROJEMIZI UYGULADIK

Başkan Albayrak, seçim vaatleri arasında yer almayan iki büyük projeyi tamamladıklarını ve halkın hizmetine sunduklarına dikkat çektiği açıklamasında; “Bölgenin, ilimiz dahil hemen hiçbir yerleşim merkezinde olmayan şehirlerarası yolcu terminalini yaptık ve bu ay içersinde hizmete girmesini sağlayacağız. Bu işletmenin hizmete girmesiyle gerek kent içi gerekse şehirler arası yolcu taşımacılığı büyük bir düzene girecek rahatlama sağlanacak. İçme suyu ana isale hattını yeniledik. Söz verdiğimiz hemen her projemizi uyguladık ve sonuçlandırdık. Uygulamada aksamalar veya gecikmeler yaşanmış olabilir. Bunu doğal karşılamak lazım. Şu anda özellikle doğal gazdan kaynaklanan yol sıkıntılarının tamamına yakını çözümleniyor. Ekim sonu itibariyle yol sorunu kalmayacak. Mahallelerde çocuk oyun parklarını ihalesi yapıldı ve çalışmaları başladı. Her işi hemen ha dediğiniz zamanda tümünü birden yapmak olanaksız. Planlanan çalışma ve uygulama takvimine göre sırası ve önceliğine göre yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

ALTI AYDA IMAR PLANINI ONAYLADILAR

Akçakoca’da yeniden adaylığının kesin olduğunu ve yapılan hizmetlerden halkın büyük bir kesiminin memnun olduğunun gözlendiğini vurgulayan Albayrak; “Siyaseten bana rakip olanlar, beni her eve sigortalı kazandırma, kadınlar plajı ve yollar ile ilgili eleştiriyor. Dönemimizde sağladığımız istihdamlarla çoğu bayan bin kişinin üzerinde insanı ilk defa işe başlattık. Bunların kayıtları, belgeleri, nerelerde çalıştığı mevcut. Kadınlar plajının olduğu bölge, doğal sit alanı. Önce bu bölgenin imar planını değiştirdik. Koruma Kurulu'na gönderdik. Ancak altı ayda imar planını onayladılar. O imar planına göre projemizi yaptık. Yeri kamulaştırdık satın aldık. İki yıldır proje koruma kurulunda. Önümüzdeki ay kuruldan çıkacağını umuyoruz. İki yıldır kurulla ciddi bir mücadelemiz var. Karar çıkması halinde bu havuzun inşaatinin yapılması bir şey değil 3-4 ayı alır. Amacımız, hanımlarımız daha çağdaş bir ortamda hizmet alsın. Dalgalı, poyrazlı havalarda denize girmeleri zor durumda havuzu kullansınlar. Deniz suyundan tertemiz bir havuzumuz olacak. İki üç bin hanımımıza o havuzdan plajla birlikte hizmet vereceğiz. Kıyıya, kumsala bir etkisi yok. Şehirleşmede en büyük engel Akçakoca’nın imar planını tamamen revize ettik. Toplu konut için 70 dönümlük arazide ilk adımı attık. Bizim amacımız konut sahibi olamayacak dar gelirlileri için sosyal konutlar yapmak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Projemiz hazır seçimde halkın önüne çıkaracağız neyin nereye yapılacağını üç boyutlu olarak göstereceğiz. Yollar bu ay sonu tamamlanış sorun bitmiş olacak.” diye konuştu.

KREDILERIN TOPLAMI 11 MILYON CIVARINDA

Bütçe gelirlerini yüzde 100 arttırdıklarına dikkat çeken Albayrak, “Bizim belediyeyi çok yüksek oranda borçlandırdığımızı iddia ediyorlar. Buyurun gelin tüm verileri açıklayayım diyorum. Aldığımız kredilerin toplamı 11 milyon civarında. Hepsi düzenli ödeniyor. Kaldı ki geçmiş dönem borçlarını da aksatmadan ödüyoruz. Sıkıntı yok.Yırtık vardı yamadık. Dönemimizde yapılan borçlanmaları yaptığımız yatırımlar iki üç yılda amorti edecek ve sürekli para kazandıran işletmeler olarak kalacak. Hüseyin Yanmaz’ın inşa ettiği ve ondan sonra el sürülmeyen bir çivi çakılmayan Kapalı Pazar yeri ile ilgili ben de bir şey yapamadım. Oraya yetişemedim. Hazırlığımızı yaptık. Yaklaşık bir milyon bütçe ayırdık önümüzdeki dönem burada çok farklı ve amaçlı bir proje uygulayacağız. Çöp sorunu tarihe karışıyor. Düzce ile bu sorun geri dönüşüm projesiyle çözümleniyor. Ayazlı'ya artık çöp dökülmeyecek. Proje mart ayında hizmete girecek.” dedi.

ESKI ŞAŞAALI GÜNLERINE DÖNÜYOR

Gelecek yıllarda Akçakoca sahilini trafiğe kapatmayı hedeflediklerini belirten Başkan Albayrak, “Doğalgazın gelmesiyle Akçakoca çok önemli bir sıçrama yaptı. Gayrı menkul değerleri artı ve inşaat sektörü canlandı. Bu yıl turizmde rekor ziyaretçi sayısına ulaştık. Akçakoca yaptığımız çalışmalarla bir zamanlar turizm alanındaki eski şaşaalı günlerine dönüyor.”dedi.

TÜM ÇALIŞMALARIMIZI INSAN ODAKLI PLANLADIK

Yasal mevzuattan kaynaklanan sorunlardan dolayı istenilen personeli alamadıklarına dikkat çeken Albayrak, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Kış nüfusu 25 bin olan şehrimizde yazın bu sayı üç katına çıkıyor yine aynı personelle hizmet vermek zorunda kalıyoruz. İnanılmaz özverili çalışan bir kadromuz var. Bu nedenle onları elden geldiğince gerek eğitim gerek gıda yardımı şeklinde destekliyoruz. Belediye olarak tüm çalışmalarımızı halkın daha çok yararlanabilmesine imkan verecek şekilde insan odaklı planladık. Gerek hastalık, gerek ölüm gibi acı günlerinde ambulans refakatçi ve defin işlemlerinde olsun, gerekse sevinçli günlerinde verdiğimiz desteklerle acı ve sevinçlerini paylaşıyoruz. Kültürel ve sosyal tüm etkinlikleri destekliyoruz. Çalışmalara halkın katılımı için paylaşım toplantıları yapıyoruz. Sonuç olarak kişilerin değil Akçakoca’nın kazanması gerektiği şekilde ve hızda gelişmesi için çalışıyoruz ve çalışmayı sürdüreceğiz.” diyerek tamamladı.

Haber: C. ÜSTÜNER