Öncü Medya Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu, Öncü TV ve 100.2 Radyo Öncü ortak yayını ile geniş kitlelere ulaşan ‘Kitabın Ortasından’ programının yeni yayın dönemindeki ilk konuğu olan AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin, gündemde öne çıkan konuları değerlendirdi.

“TSO Düzce’nin bir yüzüdür”

Programda Ünsal’ın sorusu üzerine, 2 Ekim tarihinde yapılacak olan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) seçimlerinin önemine işaret eden Keskin, “Şöyle söyleyeyim, Ticaret Odası bir ilin en büyük sivil toplum kuruluşudur. Düzce'nin bir yüzüdür, Düzce'ye gelen yatırımcıların muhatap alındığı, Düzce'de bir fabrikanın, bir OSB'nin, en ufağından bir ekmek fiyatının belirlenmesinde bile etkilidir. Burada tabii ki bir seçim zamanı, şu anda üç bine yakın iş adamı oy kullanacak. Düzce TSO'da oda başkanı, yahut yönetici olarak kimler görev aldıysa, bir Düzceli olarak hepsine canı gönülden teşekkür ediyorum.  Kurulduğu günden bugüne kadar bir sürü büyüklerimiz, abilerimiz geldi geçti buralardan. Hepsine ben çok teşekkür ediyorum, ölmüşlere rahmetle, hasta varsa Allah şifa versin diyorum.” diye konuştu. 

“Gençlerin buralarda yer almasını istiyorum”

Genç beyinlerin TSO’da görev almasını canı gönülden istediğini kaydeden Keskin, “Çok önemli bir kurum olduğunu dile getirerek bu konuya böyle bir giriş yapmak istiyorum. Tabii ki sivil toplum örgütleri, iş adamları, kendilerini yönetecek insanları kendileri seçecek. Ortada bir sandık var, kimsenin de yeri garanti değil. En güzeli de bu değil mi? Demokrasinin olduğu yerde, üyeler kimi tercih ediyorsa “Gel beni temsil et o odada” diye yöneticileri seçiyor. Benim tavsiyem şudur ki; kimse kimseye yüzüne bakamayacağı laflar söylemesin. Bunu dar bir çerçeveye hapsetmesin. Kollarını açsınlar, bu oda gençlere açılsın, genç ve başarılı insanlara açılsın. Ben bazen il yönetimindeki arkadaşlara şunu söylüyorum. “Düzce sadece bizden ibaret değil. Ne hayatlar var; bu Düzce'de. Ne başarılı insanlar var.” Son olarak Cumayeri'ndeydik. İki üniversite bitirip, Amerika'da ticaret yapan bir arkadaşla karşılaştık ve o kadar çok imrendim ki... ‘Ben Türkiye'de yatırım yapmak istiyorum.’ deyip bütün eğitimlerini görmüş, orada halen daha devam eden bir şirketi var. Cumayeri'ne gelmiş ve orada da benimle karşılaşan 25 yaşındaki pırıl pırıl bir delikanlıdan bahsediyoruz. Ben STK'larda ve bu gibi önemli kurumlarda genç beyinlerin değişik bir bakış getirme adına Düzce'ye, buralarda yer almasını canı gönülden isterim. Bu alan öyle bir alan ki; gayet de mücadeleler var, aday adaylıklarını açıklayanlar var. Ben hepsine başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

“’Ben AK Parti’nin adayıyım’ diyen yalan söylüyor”

Bazı TSO başkan adaylarının kendisini AK Parti’nin adayı olarak göstermeye çalıştığını, ancak AK Parti’nin TSO seçimlerine kesinlikle müdahil olmayacağını kaydeden Keskin, “Sandıktan çıkmak da kolay değil, sandıktan çıkacaksınız ki, aday olduğunuz belli olsun. Şu anda Düzce'de gündemin en üst maddesi TSO'yu kapsıyor. Biz AK Parti olarak, herkese fırsat eşitliği oluşturuyoruz. ‘Girin temsil edin bu makamlar güzel makamlar.’ diyoruz. ‘Bu millet sizi teveccüh eder, sizi seçerse görevinizde başarılar dileriz.’ diyoruz. Bazen şöyle duyumlar alıyorum; Bir başkan adayı diyor ki; ‘AK Parti'nin adayı benim.’ Diğeri diyor ki; ‘Ben Cumhur İttifakı'nın adayıyım.’ Ben size buradan söylüyorum; kim size ‘Ben AK Parti'nin adayıyım.’ diyorsa yalan söylüyordur. Bu kurum Düzce'nin yüzü olacak kurumdur. Taşın altına elini sokup, biri iki yapan, Düzce'ye bir çivi çakmaya gayret eden bir yapıya bürünmesini arzu ediyoruz. Kim olursa olsun.” açıklamalarında bulundu.