İSKİ Düzce Koordinatörü olarak Düzce ile İSKİ arasında diyalog köprüsü kurma görevini üstlenen İyi Parti bu kez de Düzce’de yüzlerce vatandaşın istihdam edileceği bir projeyi hayata geçiriyor. Proje ile ilgili parti binasında kameraların karşısına geçen İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle yaptıkları görüşmelerde olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi. İstanbul Peyzaj ve Ağaç A.Ş ile yapılan görüşmelerde, Düzce’nin İstanbul’un peyzaj ve ağaç üssü olması için proje hazırlandığını belirtti.

Proje tamamlandığında toplam 1000 dönümde üretim yapılacak

Kısa sürede tamamlanacak projenin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ortak olarak gerçekleştirileceğini kaydeden Er, “Yaklaşık 2 sene önce üzerinde çalışmaya başladığımız kentimizin ağaç ve peyzaj üretim merkezlerinden birisi olması ve hemşehrilerimizin de istihdam ve gelir manasında yaşam kalitelerini arttıracak olan yatırım projemizi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile sonuçlandırmış olmamızın müjdesini tüm Düzceliler ile paylaşmak istiyoruz. Proje tamamlandığında toplam 1000 dönüm boş arazinin üretim için kullanılacağı ve yüzlerce insanımızın istihdam edilip, onlarca ailenin üretim ve satış garantisi ile refaha kavuşacağı bu projemiz, 7 Haziran 2021 Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu tarafından da kamuoyu ile paylaşılmıştır.” diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Düzce’yi üretim üssü olarak tercih etmiştir”

Projenin ilk etabının kurulacağı alanın 150 dönüm üzerinde olacağını ve 100 kişilik bir kadrolu ekibin çalışacağını belirten Er, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kendisine bağlı bir kuruluş olan Ağaç ve Peyzaj A.Ş. üretim uzmanlığı ve alım-satım organizasyonu ile Düzce’yi üretim üssü olarak tercih etmiştir. İlk etapta 150 dönüm arazi ve 100’e yakın kadrolu çalışan ile başlayacak olan ve proje tamamlandığında toplam ekili arazinin bin dönüme, istihdam sayısının ise 500’lü rakamlara ulaşacağı bu proje ile topraklarının büyük çoğunluğu 10 dönüm ve altı büyüklükte olduğundan endüstriyel tarıma uygun olmadığı için boş duran Düzceli hemşehrilerimizin arazilerini ağaç ve peyzaj bitkilerinin üretimi için kullanacak ve gelirlerini arttırmalarını sağlayacağız. Ağaç ve Peyzaj A.Ş. gerek kendi gerekse seçilecek uygun tarlalar ve müteşebbisler kanalıyla üretim yaptırdığı ağaç ve peyzaj bitkilerini direk olarak satın alacak ve kullanacaktır. Satış garantili bu üretim tarzı ile yüksek gelir grubunda yer alan bu ağaç ve bitkiler Düzce ekonomisine çok ciddi katkılar sunacaktır.” şeklinde konuştu.

Projenin hayata geçmesi için çalışanlara teşekkür

Projenin hayata geçmesi konusunda kendilerine katkı sunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, Düzce Valisi Cevdet Atay’a, Düzce eski Valisi Dr. Zülkif Dağlı’ya, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz’a ve CHP Düzce İl Teşkilatı’na ve diğer katkı sağlayanlara teşekkür eden Er, ardından Düzceliler’e seslendi ve “Düzce halkı bilmelidir ki, proje doğru ve niyet de memlekete katkı sunmak olduğunda zor olan hiçbir şey yoktur. Yatırımları ve hizmetleri zorlaştıran niyetler ve halkı doğru bilgilendirmeme kaynaklı açıklamalardır. Oysa yatırımlar laf ile değil çalışma ile, tıpkı bu projedeki gibi ‘birlik-beraberlik’ motivasyonu içerisinde çok ve kararlı çalışma ile gerçekleşir. Yatırım yapmak, istihdam yaratmak ve kentin ekonomisine büyük katkılar yaratabilmek için illa iktidar gücünü elinde bulundurmak gerekmemektedir. Kararlı, inançlı ve tek gayesi harama bulaşmadan şehrine hizmet etmek isteyen her siyasi ve her yurttaş, yapıcı bir anlayışla, memleketine hizmet edebilir.” diyerek yapıcı bir anlayışla hareket etmenin önemine vurgu yaptı.

“İYİ Parti hayalin değil gerçeğin peşinde”

İYİ Parti Düzce teşkilatı olarak Düzce için hayalin değil gerçeğin peşinde olacaklarını kaydeden Er sözlerine şöyle son verdi:

“Bu büyük yatırımı Düzce’ye getirerek bu düşüncemizi ispatlamış olmanın mutluluğu ile şehrimize bunun gibi daha birçok ‘somut’ yatırım getirmeye İyi Parti Düzce Teşkilatı olarak devam edeceğimizi kamuoyuna duyurmanın onurunu tüm Düzceliler ile paylaşmak isterim.”

Çakar: “İSKİ’nin üst yapı çalışmaları yapmadığı gerçeği yansıtmıyor”

İYİ Parti Düzce Belediye Meclis Üyesi ve İYİ Parti İSKİ Koordinatörü Ender Çakar ise, İSKİ’nin üst yapı çalışmaları ile ilgili soruyu yanıtladı. İSKİ’nin üst yapı çalışmalarını yapmadığı yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını öne süren Çakar, “Bu tür büyük altyapı çalışmalarında bir süre bir çile dönemi oluyor. Ama İSKİ’nin üst yapı çalışmalarını yapmaması gibi bir şey söz konusu değil. İSKİ’nin hatlarının geçtiği yerlerin tamamı fotoğraflandı. Bahçesinde darabası, çiti olanın, çiti ve darabası yapılıyor. Kazdıkları yerlerde, asfaltlama çalışmaları da yapılıyor, yalnız Düzce’de 4-5 aydır bir asfalt sorunu var.  Biliyorsunuz asfalt 180 derede asfalt plentinden çıkması gerekiyor. Asfaltın döşeneceği alana geldiğinde 130 derecenin altına düşmesi durumunda asfalt dönenemiyor. Ya da döşense de bir süre sonra işlevini yitiriyor. Dolayısıyla Düzce’den asfalt almak zorundalar. Düzce’nin asfalt plenti, Düzce Belediyesi tarafından BELTAŞ A.Ş’ye devredilmiş. BELTAŞ da orayı kira karşılığında bir firmaya vermiş. İSKİ bu firma ile görüştüklerinde eylül ayına kadar, asfalt üretmeyeceklerini söylemiş.” açıklamalarında bulundu.

HABER: Savaş ARI