Türkiye günlerdir, elektrik ve doğalgaza yapılan zamları konuşuyor. Zamlar ile birlikte yüksek gelen faturalar, esnaf ve vatandaşları kara kara düşündürürken, zamlara tepkilerde yüksek sesle gelmeye devam ediyor. Düzce siyasetinin de gündeminde geniş yer bulan elektrik ve doğalgaz zamlarına bir tepkide, Vatan Partisi’nden geldi. Vatan Partisi Düzce İl Başkanı Fethi Sönmez, bugün partisinin il binasında elektrik ve doğalgaz zamları ile ilgili basın açıklaması düzenledi.

“Elektrik şirketleri kamulaştırılsın”

Açıklamasında halka daha ucuz elektrik vermek için iktidarın elektrik şirketlerini kamulaştırması gerektiğini belirten Sönmez, “Elektrik ve doğal gaza yapılan yüksek zamlar halkımızı, esnafımızı, sanayicimizi nefes alamaz hale getirmiştir. Ağırlaşan enerji krizinin faturasının halka kesilmesi kabul edilemez. Devlete ait elektrik dağıtımı, özelleştirme yapılarak, özel şirketlere satılmıştır.  Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı kârla satıyor. Hükümet halkı değil, özel şirketlerin çıkarını destekliyor. Elektrik dağıtımı bir kamu hizmetidir. Kar düşünülemez. Sanayide çarkların dönmesi, esnafın ayakta kalması, halkın refahı ucuz elektrik ve enerji ile olur. Elektrik ucuza verilmelidir. Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Millî Hükümeti,  elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır” dedi.

“Zamlar geri çekilmeli”

Zamların geri çekilmesi için çözüm önerileri sunan Sönmez, “Zamlar geri çekilsin. Elektrik dağıtım şirketleri kamulaştırılmalı. Elektrik, doğalgaz tüm enerji kaynakları kamu eliyle üretilmeli ve dağıtılmalı. Yenilenebilir ve ucuz enerji üretimi seçenekleri devlet eliyle artırılmalı. Nükleer enerji seçeneği önemsenmeli. Dünyada yükselen enerji krizini komşularımızla işbirliği yoluyla aşabiliriz. Üretim ve güvenlik için kamulaştırmaya bir an önce gidilmeli, halka ucuz elektrik verilmeli” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI