Vatan Partisi Düzce İl Sekreteri Mehmet Kaçar, Düzce Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Kaçar, Amerika’nın New York kentinde görülen Rıza Zarrab davasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dolayısıyla Türkiye’ye bir tehdit oluşturduğunu iddia etti.

“Zarrab davasından cumhurbaşkanına tehdit var”
Rıza Zarrab davasında,sanık sandalyesinde Rıza Zarrab’ın yanında, Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın da oturduğunu hatırlatan Kaçar şöyle konuştu:

“ABD’nin New York kentinde görülen Rıza Zarrab davasında,bilindiği gibi, sanık sandalyesinde Rıza Zarrab’ın yanında, Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla da oturuyor. Her iki sanığın da tutuklanmasıyla birlikte Türkiye üzerindeki baskılar da ağırlaşmış bulunuyor. Yahudi Lobisinden RudolphGiuliani, davayla ilgili Türkiye’ye gelerek, Erdoğan’la görüşme yaptı. Giuliani’nin kişiliği önemli: New York Eski Belediye Başkanı, Trump’ın danışmanı, İsrail lobisinin temsilcisi, Giuliani'nin özgeçmişi, İsrail devletiyle sıkı bağlarını açık bir şekilde sergiliyor. En son Trump'ın ‘özel mesajını’Netanyahu'ya götürdü. Böylece Rıza Zarrab davasında, Trump, Yahudi lobisi, Neo Conlar, Barzani ve Tayyip Erdoğan arasında bir işbirliği manzarası ortaya çıkıyor.”

“Tayyip Erdoğan tehditlere karşı Yahudi lobisine değil, Türkiye’ye güvenmelidir”
ABD’deki Zarrab Davası’nın, artık bir Türkiye davasına dönüştüğünü ifade eden Vatan Partisi Düzce İl Sekreteri Mehmet Kaçar son olarak şu ifadelerde bulundu:

“Türkiye Cumhurbaşkanı, bu dava üzerinden açıkça tehdit ediliyor. Bu tehditler, artık Cumhurbaşkanının kişiliğine yönelik olmanın ötesinde Türkiye’yi de hedef almaktadır. Tayyip Erdoğan’ın en son ABD’nin Suriye’ye yönelik bombardımanını desteklemesi, Türkiye’nin güvenliğinin korunamadığını gösteriyor. Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin çok ciddî tehditlerle yüz yüze bulunduğu bugünkü koşullarda, Zarrab Davasıyla ilgili tehditleri kamuoyuyla paylaşmalıdır. ABD’nin tehditlerine karşı kararlı bir tavır almak, Tayyip Erdoğan’ın meselesi olmanın ötesinde Türkiye’nin meselesidir. Başkanlık sisteminin sakıncası bu olayla bir kere daha görülmüştür. Hayır, Türkiye’yi korur.”