Kamuoyunda haftalardır tartışılan "zeytinliklerin sanayileşmeye açılmasına olanak sağlayan madde" Sanayi Komisyonu'nda bugün yapılan görüşme sonrası yasa tasarısından çıkarıldı. Üretim Reform Paketi’nde yer alan, ancak tepkiler üzerine komisyona geri çekilen zeytinliklere ilişkin madde, 3 partinin ortak önergesiyle tasarı metninden çıkartıldı.

Zeytinlik sahaları içinde ve bu sahalara en az 3 kilometre mesafede zeytinyağı fabrikası hariç zeytinliklerin gelişmesine mani olacak hiçbir tesis kurulamamasına ilişkin madde değiştirilmemiş oldu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü zeytinle ilgili maddenin tasarıdan 3 partinin anlaşarak çıkarılması üzerine komisyonda bir konuşma yaptı.
Bu düzenlemenin 7 defa Meclis'e geldiğini anımsatan Özlü, "Sayın vekiller reddetmekle sorun çözülmüyor. Zeytinlik sahalarla ilgili bir tanımın yapılmasına, buralarla ilgili bir yapılanmaya siz ne derseniz deyin bir ihtiyaç var. Bu ihtiyaç giderilmedikçe 7 defa da, 17 defa da 27 defa da bu düzenleme Meclis'e gelebilir. Dünya dönmüyor deseniz de dönüyor" dedi.(Kaynak: Mynet)