AK Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, aylar sonra geldiği Düzce'de Belediye Başkanı İsmail Bayramı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.
29 Mart Seçimleri'nden galip çıkarak Düzce Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmasının üzerinden 5 ay gibi bir süre geçen Bayram'a gecikmeli teşekkür eden Yakış, gerekçe olarak ise işlerinin yoğunluğunu gösterdi. Yakış ziyaret sırasında basının sorularını da yanıtladı. Düzce'ye uzun zaman aralıkları ile gelmesinin kamuoyunda eleştirilmesine ilişkin soruya şöyle cevapladı: Ofisime ve evime kamera yerleştirip ne yapmakta olduğumu görseniz bu adama yazıktır derseniz. Hem yurtdışında hem de yurtiçinde işlerim çok yoğun. Eski Dış İşleri Bakanı olmam ve ayrıca AB Uyum Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürmem nedeniyle yüküm fazla. Türkiye'nin AB'ye giriş sürecinde çeşitli ülkelerin parlamentolarının ikna edilmesi için heyet gönderiyoruz. Bu heyetin başında dil bilmem nedeniyle vekilim yerine bizzat kendim bulunmak istiyorum. Parlamenterlerle tercüman eşliğinde değil bizzat konuşmak daha etkili.
Geçtiğimiz hafta Vali Bülent Kılınç, Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın önderlik ettiği heyetin, Ankara'da milletvekillerinin de katılımıyla Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşme hakkında da bilgiler veren Yakış, “ Türkiye'nin tarım ve çevrede kalkınması için desteğe ihtiyacı olduğunu Avrupa Birliği'ne duyurursak önemli miktarda destek alacağız. Devlet destek alırsa bu destek, belediyeler aracılığı ile kullanılacak. Ankarada'daki temaslar sırasında Bakan Eroğlu'nun yumuşak yaklaşımında Avrupa fonlarından para bekleniyor olmasının da etkisi var. ” dedi.
İSKİ ile ilgili de bir değerlendirme yapan Yakış, İSKİ'nin Düzce'de bulunma nedeninin Melen Suyu olduğunu hatırlatarak, “ Melen Suyu'nun zehirli kimyevi maddelerle kirlenmemesini İSKİ veya devlet sağlayacaktır.” şeklinde konuştu.
TBMM'nin tatile girmesi ile birlikte AK Parti Düzce Milletvekilleri Metin Kaşıkoğlu ile Celal Erbay'ın ilçe ve köy gezilerine başladığının hatırlatılması üzerine Yakış, “ Ben Akçakoca köylerini ziyaret edeceğim ama bu ziyaretlerim şuan fındık toplama dönemi olduğu için gezileri fındıktan sonraya bıraktık.. “ ifadelerini kullandı.
3 milletvekilinin de katıldığı ortak bir gezinin gündemde olup olmadığı sorusuna Yakış şöyle yanıt verdi: Köy ziyaretlerini zamandan kazanmak ve daha çok yer gezmek amacıyla ayrı ayrı yapmaya karar verdik. Böylece birlikte dolaşacağımızdan 3 misli fazla yer dolaşırız. Ama belli bir program yapılması halinde esnaflara yönelik yapılacak ziyaretler, üçümüzün de katılımıyla gerçekleştirilebilir.
Türkiye'nin gündeminde düşmeyen Kürt açılımı ilgili de görüşlerini aktaran Yakış, “ Biz kürt açılımı dememekte ısrar ediyoruz. Kürtçe konuşan vatandaşların sorunu demokratik açılımla çözülecektir. Bu konuyla ilgili CHP zamanında raporlar hazırladı ancak uygulamaya koyamadı. Biz ise uygulamaya koyduk ama rapor hazırlamadık. Şimdi raporlarımızı hazırlıyor. “ diye konuştu.