Türkiye, yeni Cumhurbaşkanını ve Milletvekillerini seçmek için 24 Haziran'da sandık başına gidiyor. Siyasi partilerin 1.sıra adaylarının konuşacağı ve seçim nabzının tutulacağı 24 Haziran’a Doğru Programı’nın da ilk konuğu Saadet Partisi Düzce 1.Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Zorlu oldu.

“Muhalif bir vekil olursa bu sorunların ortaya çıkması daha kolay olur”
“Bizde görev istenmez verilir” diyerek milletvekilliğine talip olmadığını kendisine bu görevin genel merkez tarafından verildiğini kaydeden Zorlu, Düzce’nin sorunlarını da şöyle sıraladı:

“Düzce depremden bu yana toparlanamadı. Yalova 6 ayda toparlandı. Düzce halen toparlanamadı. Düzce iktidar partisine 3 milletvekili veriyor. Düzce’miz bir tane de muhalefetten en azından bir vekil çıkarsa eksiklerin ortaya çıkarılması daha kolay olur.

Yapılan çalışmalarda halkın mutlu edilmesi gerekiyor. Otobüs terminalinin yapıldı yer bana göre çok yanlış. Düzce’nin halen bir otoban bağlantı yolu yok. Organize sanayi bölgelerinin otobana bağlantılarının olması gerekiyor. Akçakoca’nın 25 yıldır sahil yolu bir türlü toparlanamadı. Akçakoca OSB’nin tabelası takıldı 4 senedir ne olduğu belli değil. Düzce’nin 300 yataklı devlet hastanesi tamamlandı ama sorunları halen devam ediyor. Çarpık kentleşme devam ediyor. Her yer betonlaşıyor. Türkiye 15 senedir inşaata dayanan ekonomiye dayanıyor. 25 sene sonra bu binaları sökmeye çalışacağız. Çünkü aç kalınca başka çaremiz kalmayacak. En önemli su rezervimizi İstanbul’a veriyoruz. Düzce ilerde su sıkıntısı da çekebilir. Yığılca yolu 2011’de bu yana halen tamamlanamadı. Akçakoca Devlet Hastanesi’nde bir kalp doktoru yok. Gelen doktor durmuyor gidiyor. Akçakoca Koçullu Köyü’ne yapılan su arıtma tesisi halen yapılmadı. Akçakoca için çok önemli.”



“Borçlardan kurtulmak için acilen üretim ekonomisine dönmemiz gerekiyor”
Türkiye’nin ekonomik darboğazda olduğuna dikkat çeken Zorlu şöyle konuştu:

“IMF’nin borcunu sıfırladık. 460 milyar dolar dış borç ne olacak? Bu 2002 yılında 120 milyar dolar civarındaydı. Bu kadar satıp özelleştiriyor rakamın azalması gerekirken çıkıyor. Türkiye ani duruş noktasına gelmek üzere. İflas eden Venezüella’nın arkasında hemen biz varız. Türkiye sıcak para bulamazsa ani duruş yaşayabilir. Bunun için üretmemiz gerekiyor. Bizim Genel Başkanımız ne diyor başa gelirsek yatırımları durduracağız. Bu borçlardan kurtulmak için acilen üretim ekonomisine dönmemiz gerekiyor. Halkımız teveccüh ederse bunları gerçekleştireceğiz.”

Seçimlere 4’lü ittifakın bir parçası olarak girecek olan Saadet Partisi’nin tek amacının baraj sorununu ortadan kaldırmak olduğunu söyleyen Zorlu, “Bu ittifak sadece baraj ittifakıdır. Başka hiçbir amacı yoktur. Biz burada Saadet Partisi ismi ile giriyor diğer partiler de öyle. Bu seçmenler kendi partilerine oy verecek. İttifak barajı geçtiğinde bütün partiler barajı geçmiş oluyor ve milletvekili çıkarabiliyor. Bu yüzden bu ittifakı yapmak zorunda kaldık” dedi.

“Bu seçimlerde bir sürpriz bekliyorum”
“Saadet Partisi’nden AK Parti’ye giden seçmenin geri döneceğine inanıyorum” diyen Zorlu, şunları kaydetti:
“Bugüne kadar 3’te 3 vekil çıkardılar. Muhalefetten bir vekil olmayınca bu sorunların dile getirilmesi yavaş kalıyor. Bir muhalefet vekili olsa diğer vekilleri de çalıştırır. Bu seçimlerde bir sürpriz bekliyorum. Bunun bizim açımızdan olmasını da umut ediyorum.”

Haber: Ö.YILMAZ