Son olarak Düzce Basket Gençlik Spor ve Kulübünde forma giyen 2009 doğumlu  yetenekli sporcu Aytaç Teke kulüp maçlarında ve Gençlik Spor Bakanlığının organize ettiği Anadolu Yıldızlar Liginde gösterdiği performansla Galatasaray Spor Kulübünün dikkatini çekmeyi başardı. Düzce Basketbol kulübü antrenörleri Galatasaray Spor Kulübü ile iletişim kurması olumlu sonuç verdi. Galatasaray Spor Kulübü,  bu girişimden hemen sonra Aytaç Tekeyi deneme antrenmanları yapmak üzere İstanbul’a çağırdı. 

13 YAŞIN’DA GS FORMASI GİYECEK

Yeteneklerini  GS  antrenmanlarında, gösteren geleceğin yıldız adayı Aytaç Teke, Galatasaray Scoutların’dan  tam not aldı.  Bu gelişmeden sonra Aytaç Teke’nin  transferi için 2  kulüp   iletişime geçti.   Ailesinin  ve antrenörlerinin onayları  da alınan  genç sporcunun  transferi  için  anlaşması yapıldı. Aytaç Teke olumlu geçen bu sürecin ardından 1 Temmuz’dan itibaren Galatasaray Spor Kulübü alt yapı oyuncusu olarak  sarı kırmızılı  formayı  giyecek

  “YETENEĞİNİ 5 YIL ÖNCE BELLİ ETTİ”

 Aytaç Teke’nin Galatasaray’a transferinin ardından konu  ilgili Kulüp antrenörlerinden Altuğ Kuru ; şu açıklamayı yaptı: “Aytaç bundan yaklaşık 5 sene önce antrenörlerimiz tarafından keşfedildi ve basketbol antrenmanlarına davet edildi. Aytaç’ta  basketbolu çok sevdi ve ailesi de  bu sevgisini destekledi. Umarım, önünde güzel bir spor kariyeri olur ve bizi gururlandırmaya devam eder.”

 “BİLGİ BİRİKİMİMİZİ SPORCUMUZA AKTARIP GELİŞİMİNİ SAĞLADIK“

Düzce Basket Gençlik antrenörlerinden Ozan Alp ise duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: ”Öncelikle şunu belirtmek isterim bu ilk değil sonda olmayacak. Aytaç, özelinde konuşacak olursak; 5 sene boyunca sporcumuz her antrenmana düzenli bir şekilde katılım sağlayıp bizlere güvenmiştir. Bizlerde bilgi birikimimizi sporcumuza aktarıp, sporcumuzun gelişimini sağladık. Umarım Aytaç için bu bir başlangıç olur profesyonel imzasında görürüz.”

 “ İKİ AYRI GÜZEL DUYGUYU BİRLİKTE YAŞIYORUM”

Galatasaray alt yapısına transfer olan 13 yaşındaki Aytaç Teke Düzce Basket Spor Kulübünde yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek ,” Düzce Basket Spor Kulübünde  oynamak çok iyi bir duygu. Galatasaray alt yapısını kazanmak ise bambaşka bir duygu. Çok mutluyum. Umarım ileride inşallah A takıma yükselebilirim. Benim buralara gelmemi sağlayan Ozan hocama , Altuğ Hocama  ve aileme çok teşekkür ediyorum.” ifadesinde bulundu.

Haber: Harun Can Şerbetçi