Düzce 1905 Futbol Kulübü’nde 3 yıl forma giydikten sonra yeteneği ve disipliniyle dikkat çeken 17 yaşındaki Düzceli santrafor oyuncusu Ensar Duman, Süper Lig takımlarından Alanyaspor’a transfer oldu. Alanyaspor’un  U-19 kadrosuna dahil olan Ensar Duman ve bir genç sporcunun yetişmesine yoğun çaba harcayan 1905 Futbol Takımı Teknik Direktörü Savaş Kırıkoğlu, gerçekleşen bu transferden dolayı hem kulübü adına hem kendisi adına gururlu olduklarını söyledi.

“1905 KULÜBÜ 7 YIL ÖNCE KURULDU”

1905 Futbol Kulübü Teknik Direktörü Savaş Kırıkoğlu ve genç yetenek Ensar Duman, gerçekleşen bu transferden mutluluğunu Öncü TV ile paylaştı.  Öncü Medya Grubu’nu ziyaret ederek özel açıklamalarda bulunan teknik adam Savaş Kırıkoğlu ve Ensar Duman ayrıca soruları da yanıtladı.  Kırıkoğlu, “Galatasaray Futbol Okulumuz vardı. Bu okulu yaklaşık 7 yıl önce bir arkadaşımız kurmuştu biz de ona yardımcı oluyorduk.  Daha sonra bu futbol okulunun bünyesinde bir kulüp kurmanın gerekli olduğunu düşündük. Yaklaşık 6 yıl önce de Düzce 1905 adı altında kulübümüzü kurduk. Amacımız, bu okuldaki sporcuların hem müsabaka yapabilmeleri hem de kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri için bir ortam oluşturmaktı. Biz bu kulübü kurarak faaliyetlerimize başladık ve devam ediyoruz.” dedi.

 “PANDEMİDEN ETKİLENSEK DE SPORCULARIMIZI BIRAKMADIK”

Spor dünyasında da derin yaralar açan yeni tip koronavirüs salgını süreciyle ilgili de konuşan Savaş Kırıkoğlu, “Bu salgından etkilenmeyen bir sektör yok, futbol da etkilendi. Özellikle küçük yaş gruplar, bunların sürekli bir faaliyet içinde olması gerekiyor. Aksaklıklar ve duraksamalar onların aleyhine oluyor. Biz de çok iyi bir dönemdeyken artık Türkiye Şampiyonası’na gitmek için takvimin açıklanmasını bekliyorduk. Tam bu sırada pandemi baş gösterdi ve her şeyi durduruldu. Ancak, her ne kadar il içinde yarışmalara katılsak da bizim amacımız çocuklarımızın il dışında müsabakalara katılmasıydı. Onların bir şekilde kendilerini göstermesi bizim en büyük amacımız. Sonuç olarak biz bir akademi takımı değiliz. İller arası yarışmalara programlı olarak katılmamız mümkün değil. Ancak bizim girişimlerimizle civar illerde hatta çok uzaklarda maçlar yaptık. Yine bize misafir takımlar geldi. Bu sayede hem takımımızı hem de oradaki yetenekli oyuncuları gösterme şansımız olmuştu. Bu ikili ilişkilerin olumlu yansımalarını Ensar’da gördük.” diye konuştu.

“ENSAR, 2004 JENERASYONU VE YETENEKLİ “

Ensar ile nasıl buluştukları sorusunu da yanıtlayan Kırıkoğlu, “Dönem dönem iyi jenerasyonlar gelir. Düzce’de de ilgili arkadaşlar bileceklerdir, iyi bir 2004 jenerasyonu vardı. Bu jenerasyonda bulunan bazı oyuncular daha önce il dışına çıktılar. Hatta bir arkadaşımız profesyonel olarak müsabakalarına başladı. Bunun dışında hala takımımızda kalan ve çok yetenekli olduklarını düşündüğümüz sporcularımız var.  Başka jenerasyona ait sporcular da var ama bu 2004 jenerasyonuna özellikle parmak basmak istedim. Ensar o jenerasyondan Düzce’de spora halen daha devam eden arkadaşlarımızdan bir tanesi. Biz ondan açıkçası bir gelişme bekliyorduk zaten.  3 seneden beri bizimle. Ensar, çalışkan ve ahlaklı bir sporcu. Gelişime açık, eksikliklerini hemen görebilen ve bununla ilgili dertlenebilen bir sporcu. Dolayısıyla bu 3 sene içerisinde başta kendi çabasıyla ve hocalarının çabasıyla ciddi bir gelişim gösterdi. İl dışından ciddi de bir iltifat görüyordu. Pandemi döneminde bile iki Süper Lig takımı ile görüşme imkânı oldu ve ikisinden de kabul gördü.  Şimdi bir tanesini seçti ve oraya da gidecek inşallah. Gelişime açık birisi olması ve çalışkan olması sayesinde başta kendi çabası ile bu seviyeye geldi ve biz onu artık Alanya’nın alt yapısına gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“FUTBOLA KÜÇÜK YAŞTA BAŞLADIM”

Düzce 1905 Kulübü’nden Alanyaspor’a uzanan bir başarının öyküsünü yaşayan Düzceli genç futbolcu Ensar Duman futbola başlama hikâyesini Öncü mikrofonuna anlattı. Ensar, “Futbola çok küçük yaşta başladım. Mahallede oynarken Düzce 1907 Kulübü’nden teklif gelmişti. Ben de kabul etmiştim. Orada 3 sene gibi bir süreç geçirdim. Sonra Düzcespor'a geçtim. Orada 2 yıl geçirdim. Sonrasında Savaş Hocam ile tanıştım ve kulübümüzün Başkanı Bülent Bey beni takımına davet etti. İdmanlara çıktım ve beni beğendiler. Düzce 1905’e geçtim ve tabii ilk gittiğimde kendi açımdan sıfırın altındaydım. Kendimi takıma yerleştirilmiş bir şekilde göremiyordum. Savaş Hocam bu konuda bana çok yardımcı oldum. Şu anda çok daha iyi bir yere geldiğimi düşünüyorum.”

“ÇOK MUTLUYUM, EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR EDERİM”

Süper Lig takımına adım atmasının kendisine yaşattığı duyguları anlatan Ensar Duman, “Şu anda aşırı mutluyum. Kendimi bu seviyede görmekten mutluyum ve şu anki seviyemin de üstünde olmak istiyorum ama bu seviyeye geldiğim için mutluyum. Her konuda Savaş Hocama ve Bülent Başkanıma teşekkür ediyorum.” dedi.

“HEDEFİM BEŞİKTAŞ”

Son olarak Öncü TV’nin ‘Hedeflerin neler? Üç büyükler mi? Yoksa hedefin Avrupa takımları mı?’ sorusuna ise genç santrafor net bir yanıt vererek, “Hedefim Beşiktaş” dedi.

VEDALAŞMADA DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Ensar Duman, takımının son antrenmanına katılarak, arkadaşlarıyla, Kulüp Başkanı Bülent Çimen ve Antrenörü Savaş Kırıkoğlu ile vedalaşırken duygulu anlar da yaşandı. Genç futbolcunun önümüzdeki günlerde yeni takımına katılmak üzere Düzce’den Alanya’ya gideceği ifade edildi.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ