Pandemi tedbirleri kapsamında sıkı tedbirlerin alındığı Amatör Liglerin oynanacağı 2. Küme ile birleştirilmiş olan Düzce 1. Amatör Küme’nin kura çekimi gerçekleşti. 35 takımını katılma hakkı olduğu birleştirilmiş 1. Amatör Küme’ye bu sezon 8 takımın katılmama kararı aldı. Bu nedenle 27 takımdan oluşan 1. Amatör Küme’de takımlar, 9’arlı olarak 3 grupta mücadele verecek. Her grupta 1 takımın bay kalacağı yeni sezonda ayrıca sırayla 1 gruptaki takımlarda, maçlarını cumartesi günü oynayacak.

Birleştirilmiş ve hızlandırılmış Düzce 1. Amatör Küme 2021- 2022 Futbol Sezonu kura çekimi Gençlik Merkezi toplantı salonunda gerçekleşti.  Düzce ASKF ve Türkiye Futbol Federasyonu İl Temsilciği tarafından gerçekleşen kura çekiminde kulüp yöneticileri de hazır bulundu. 

8 TAKIM LİGE KATILMADI

Toplantıda 8 takımın katılmaması nedeniyle 27 takımla oynanacak olan 1. Amatör Küme’nin  9’arlı 3 gurupta oynanmasına oy birliğiyle karar verildi. A-B-C diye sınıflandırılan 1. Amatör Kümede her hafta 1 takım bay kalacak.  Kura toplantısında ayrıca her hafta bir gurupta yer alan takımların  sırayla maçlarını cumartesi günleri, diğerlerinin pazar günü oynanmasına karar verildi. Toplantıda ayrıca yeni sezon için Tertip Komitesi de belirlendi.

KULÜPLERE TEDBİR KURALLARI HATIRLATILDI

Türkiye Futbol Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Gökhan Karadağ yönetiminde yapılan kura çekiminde, Düzce İl Hakem Kurulu Başkanı Numan Şirin, Türkiye Futbol Antrenörleri Düzce Şube Başkanı Murat Şhabe ve Tertip Komitesi Üyeleri de hazır bulundu. Toplantıda önce takımların gruplardaki yerinin belirlenmesi için kura çekildi.  Kura çekimini bizzat kulüp yöneticileri yaptı. Çekim sonrası takımların grupları ve gruptaki sıralamaları belli oldu.

Toplantıda söz alan Türkiye Futbol Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Gökhan Karadağ, kulüpleri bir kez daha aşı kartı ve PCR testi için uyardı ve bu konuda, “Mağdur olmayın” dedi.

HAKEM KURSLARINA ÇAĞRI VE BAŞARI DİLEKLERİ

Düzce İl Hakem Kurulu Başkanı Numan Şirin ise ilde hakem sıkıntısı çekildiğini ifade ederek, “Takımlardaki futbolculara hakem kurslarına katılma çağrısı yaptı. Numan Şirin, futbolcular ve öğrenciler hakem kurslarına katılsın. 23 ile 30 yaşındakiler bu kurslara katılabilir” diyerek tüm takımlara ve görev alacak olan herkese yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Düzce Şube Başkanı Murat Şhabe’de tüm takımlara, teknik heyetlerine, futbolcu ve yöneticileriyle, hakem camiasına başarılar diledi.

İLK ÜÇ TAKIM DİREKT ŞAMPİYON OLACAK

Çekilen kura sonucu, yeleri belli olan takımların maç fikstürü belli oldu. Belli olan gruplarda ilk sırayı alan 3 takım şampiyon, 2 ve 3 sırayı alan 6 takım da şampiyonluk için tek maç üzerinden play-off oynayacak. Bu maçlarda en iyi puan alan takım da şampiyon olacak. Yine 18 hafta sonunda puan cetvelinin en altında yer alan 3 takım küme düşecek. Yine bu guruplarda en az başarı sağlamış bir takımda küme düşecek. Böylece 10 takım düşmüş olacak.

A-GRUBUNDA İLK HAFTA MAÇLARI

Dedelerspor- Yeni Vakıfspor, Taraşspor-Özsüt Avlayanspor,Hacıyakupsor- Sancakspor, Düzce Başakşehirspor. Kıyıköyspor bay.

B- GRUBUNDA İLK HAFTA MAÇLARI

İçmelerspor- Gümüşova Gençlerbirliğispor, Dikmelispor- Çiftlik  Gençlikspor, Düzce Gençlerbirliği- Pırpırspor, Kuyudüzüspor- Dadallıspor. Yazıpınarspor ilk hafta bay.

C- GRUBUNDA İLK HAFTA MAÇLARI

Elmacıkspor- Koçyazıspor, Bahçeköyspor- Beyköy Gençlikspor-  Ağaköyspor- Evcekspor, Düzce Modern Eğitimcilerspor- Saçmalıspor. Bu gurupta ilk hafta Kutluspor bay.

1. Amatör Küme'de yeni sezon maçları 20-21 Kasım tarihlerinde başlayacak. 

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ