Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, ‘Spor Şehri Düzce’ sloganıyla kentte devam eden ve planlanan spor yatırımlarına yönelik açıklamalarda bulundu. 

42 semt sahası yapılıyor

56 mahallenin tamamında spor tesislerini yönelik hamle başlattıklarını duyuran Başkan Özlü, “42 tane semte sahası yapıyoruz. İhalelerini yaptık. Önceden olan ve kira süreci biten sahaları da müstecirlere vermeyip Spor Akademisi ve diğer takımlara altyapı desteği için amatör kulüplere vereceğiz. Bunlardan 10'u Bahçeşehir’de. Diğer sahaları da onaracağız. Mahalledeki gençlerimi destekleyeceğiz.” dedi. Bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını belirten Özlü, “Keşke borcu harcı olmayan bir belediye olsaydı. Keşke pandemi olmasaydı.” diye konuştu. 

Yedek stadyumda kapasite arttırıldı

Özlü, Şıralık bölgesinde inşaatı devam eden yedek stadyumda kapasite arttırımına gittiklerini söyledi. Düzcespor’a yeni stadyum yapılana kadar yedek stat olacak olan ve ardından da amatör kulüplerin hizmetine verilecek olan sahanın 3 bin 750 olarak planlanan koltuk sayısının 6 bin 750’ye çıkarıldığını açıkladı. 

‘Stadyumun bütçesi 200 milyona çıktı, tamamlamaya çalışıyoruz’

Sporseverlerin merakla beklediği ‘Düzce 8181 Stadyumu’ için de projenin katlanan maliyetlerle 200 milyon TL’ye çıktığını belirterek, “Ana stadyum bitmeden 18 Temmuz Stadyumu’nu yıkmayacağız. Yeni stat Çaykur Rizespor’un Didid Stadyumu’na benzeyecek. Şu anda yatırım programında. Bütçesini tamamlamaya çalışıyoruz.” dedi.

2 spor kampüsü olacak

Şıralık’ta devam eden çalışmalara ek ikinci bir spor kampüsünü de Mutfak Sanatları Merkezi’nin karşısına düşündüklerini belirten Özlü “Düzce’nin 2 tane spor kampüsü olacak. Kaynak konusundaki eksiğimiz gidermeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Öncü Spor Servisi