Düzce’nin ev sahipliğini yaptığı ve 14-16 Ocak tarihleri arasında 18 ilden 300 sporcunun katıldığı Okul Sporları Güreş Gençler (A) Grup Müsabakaları sona erdi. Grekoromen ve serbest stilde yapılan güreş müsabakalarında Düzce 1881 Güreş İhtisas Kulübü ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü takımı sporcuları büyük başarı elde ederek,  Bursa’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil etmeyi hak etti.

Müsabakalara Düzce damgası

Hafta sonu büyük heyecan ve çekişme içinde geçen Grekoromen dalında, mindere çıkan Düzce1881 Güreş İhtisas Kulübü ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Maksut Topal rakibini finalde yenerek 1. oldu. Yine Grekoromende, 63 kiloda mindere çıkan bir diğer Düzceli güreşçi Hüseyin Akbal da 2.’lik elde ederek kürsüye çıktı.  

300 sporcu arasında yıldız gibi parladılar

Düzce1881 Güreş İhtisas Kulübü ve Düzce Gençlik Spor İl Müdürlüğü sporcusu Osman Sürmeli de Serbest Güreş Müsabakalarında, 57 kiloda çıktığı minderde, final maçında rakibini yenerek 1. oldu.   Serbest Güreş Müsabakalarında, Düzceli iki güreşçimiz, 70 kiloda Yaşar Kaan Akmen ve 125 kiloda güreşen Mehmet Akif Atay da 3.’lük elde ederek, 300 güreşçi arasında başarılı sonuçlarla müsabakayı tamamladı.  Bu 5 güreşçimiz, Bursa’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda ilimizi temsil etmeye hak kazandı. Derece giren sporculara ödüllerini protokol üyeleri takdim etti. Ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile güreş grup müsabakaları sona erdi.

‘Düzce güreşin merkezi olacak demiştik’

Düzce1881 Güreş İhtisas Kulübü ve Güreş Milli Takım Antrenörü İsmail Ünal, elde edilen bu başarılı sonuçlardan Düzce adına gurur duyduklarını söyleyerek, “Düzce güreşin merkezi olacak demiştik. Bunu bir kez daha tekrarlıyoruz. Bizlere bu başarılarda sonsuz destek olan, başta Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü olmak üzere, Kulüp Başkanımız Muzaffer Leblebici ve Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsa Yazıcı’ya teşekkür ederiz.” dedi. 

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ