Türkiye Kadın Futbol 3. Lig’inde başarılı sonuçlar almaya devam eden Düzce Kadın Futbol Takımı, 7. haftada deplasmanda Bartın Kemerspor Kadın Futbol Takımı ile deplasmanda karşılaştı.

Maçın 29. dakikasında kalesinde gördüğü penaltı golüyle 1-0 geriye düşen Bizim Kızlar, ilk yarıda bu skorla soyunma odasına gitti. İkinci 45 dakikaya daha hırslı ve istekli başlayan Düzce, 50. dakikada serbest vuruş kazandı. Bu atışı kullanan Melis rakip kaleye 30 metre mesafeden golünü atarak takımına 1-1’lik eşitliği sağladı.

1-0 geriden gelip 6-1 yaptı

Bizim Kızlar 55. dakikada Duygu’nun golüyle 2-1 öne geçti 65. dakikada yeniden sahneye çıkan Melis’in ayağından 3. golü bulan Düzce ekibi, maçta üstünlüğü kurarak rakibi Kemerspor’u baskı altına aldı.  Maçın 70. dakikasında Zeynep ile skoru 4-0 yapan Bizim Kızlar, Duygu’nun 72. dakikada attığı golle 5-1’lik skoru elde etti.

Maç bu skorla devam ederken bu defa 81. dakikada sahneye Ayşen çıkarak takımına 6. golü kazandırdı. Maçta bu skorla son buldu. Düzce’nin Kızları ilk 45 dakikayı 1-0 geride kapattığı maçta rakibi Bartın’ı ikinci yarıda attığı gollerle 6-1 yenip 15 ’e çıkardığı puanıyla liderliğini sürdürdü.

‘Grubun en iyi takımıyız’

Düzce Kadın Futbol Takımı’nın başarılı teknik sorumlusu Ahmet Kara, Manşet Spor Servisi’ne yaptığı özel açıklamada,  hedeflerinin grup birincisi olarak çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Grubun en iyi takımı olduklarını ve sezona 6 ay önce hazırlanmaya başladıklarını kaydeden kara, “Çarşamba günü, Nurettin Zafer Stadı’nda saat 12.00’de şampiyonluğun belirleneceği 8. hafta maçında, grup 2. olan Karabük Gücü ile zorlu bir maçımız var.  Bu maçta tüm Düzcelileri bizi desteklemeye davet ediyoruz.” dedi.

Çarşamba her şey netleşebilir

27 Nisan Çarşamba günü Nurettin Zafer Stadı’nda saat 12.00’de 12 puanla 2. sırada yer alan Kastamonu Gücü Kadın Futbol Takımı’yla önemli bir maça çıkacak olan Bizim Kızlar bu maçı kazanması halinde puanını 18 yaparak ligin bitimine 2 hafta kala H grubunda şampiyonluğunu garantilemiş olacak. Düzce Kadın Futbol Takımı böylece bu başarısıyla 2. Lig terfi play off maçlarını oynamayı hak edecek.

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ