Geçen sezon yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle sürekli ertelenen ve temmuz ayında sıkıştırılmış lig usulüyle oynana Bölgesel Amatör Lig’e katılmama kararı alan Akçakocaspor, bu sezon da ligden çekildi. Akçakocaspor’un bu kararıyla Düzce’nin BAL’daki temsilcilerinin sayısı 2’ye düştü. Yeşil-sarılı ekibin ligden çekilmesi taraftarında da büyük üzüntüye neden oldu.

Bugün Akçakocaspor’un geçmişte maçlarını oynadığı Akçakoca Şehir Stadı’na giden Cumhuriyet Halk Partisi Akçakoca İlçe Başkanı Tuğrul Abanoz, kulübün yeniden faaliyete geçiirlmesi için yetkililere çağrı yaptı.

‘Stadyum atıl durumda’

Abanoz, “Bugün Akçakoca Şehir Stadı’ndayız. Gördüğünüz gibi tribünler hınca hınç dolu (!) İnler cinler top oynuyor. Böyle bir tesisi, Akçakoca’nın yok alan ve ligden çekilen bir takımından sonra atıl durumda. Burada yaklaşık 2 seneden beri spor müsabakaları olmuyor. Üstüne üstlük Akçakoca gibi bir ilçenin Akçakocaspor futbol takımı maalesef ligden çekilmiş durumda.” sözleriyle stadın atıl haline tepki gösterdi.

‘Takımımızı yeniden sporseverlerle buluşturalım’

Akçakoca gibi bir ilçenin sporda da faal olması gerektiğini belirten Abanoz, “Bu stadın bir an önce mülki amirlerimiz tarafından, spor kulübü yöneticilerimiz tarafından tekrar hayata geçirilmesini talep ediyoruz. Çünkü futbol günümüzde takip edilen önemli, taraftarı olan bir spor dalı. Lütfen futbol takımımızı futbolseverlerle tekrar buluşturalım.” diye konuştu.

HABER: Mehmet GÜNESEN