1997 doğumlu olan Akçakocalı Cüneyt Çatak, Düzce Üniversitesi sportif eğitim uzmanlığı bölümünde okuyor. 12 yaşında iken dedesi Nizamettin Çatak’ın kendisinden güreş yapmasını istemesi ve çevre köylerin güreşlerine götürmesi ile içindeki güreş aşkı derinleşen Çatak, birçok kulüpte güreş yaptı. 9 yıldır güreş sporu ile ilgilenen genç sporcunun hedefi ise Kırkpınar şampiyonu olmak.



”GÜN GELECEK O GÜNE BİR GÜN KALACAK”

2 yıldır Düzce Belediyesi Haşim Keleş Güreş İhtisas Kulübü’nde güreş hayatına devam eden Akçakocalı güreşçinin hocası ise, kulübün kondisyoneri olan 1987 Kırkpınar başpehlivanı Recep Kılıç.

Ustalarının kendisini keşfetmesinin ardından yoğun bir antrenman programı uygulamasıyla başpehlivanlık hedefine odaklanan Cüneyt Çatak, kendisiyle bire bir ilgilenen kondisyoneri Ahmet Kıycı hocanın vizyonu ile  5 yıl içerisinde Başpehlivanlık kategorisine çıkmayı hedefliyor.



”Allah nasip ederse Düzce’mizin, Akçakoca’mızın adını Türkiye’nin her yerinde duyuruyorum ve duyurmaya devam edeceğim” şeklinde konuşan Akçakocalı güreşçi, hemşehrilerinin dualarını beklediğini de sözlerine ekledi.

Haber: S. ŞEN (Akçakoca)

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ