3. ligde kalma yolunda zorlu bir sürece giren temsilcimiz Düzcespor'u rahatlatacak gelişmeler yaşanıyor. Ligde kalma yarışında temsilcimizin tek rakibi olan Aksarayspor'da ligin bitmesine bir hafta kala istifa sesleri yükselmeye başladı.

“Bu kadar ilgisizlik takımın sonunu getirdi.”

TFF 3. Lig 3. Klasman Grubu takımlarından ve rakibimiz Aksarayspor'da, Başkan Yaşar Özçiftçi ligin bitmesine bir hafta kala görevinden istifa ettiğini açıkladı. Özçiftçi, düzenlediği basın toplantısında, Keçiören Belediyespor ile oynadıkları ve büyük önem taşıyan maça şehrin ileri gelenlerinin ilgi göstermediğini belirterek, ''Kimseye çamur atma gibi amacım yok. Ama bu kadar ilgisizlik takımın sonunu getirdi. Ben kendi adıma elimden geleni yaptım. Vicdanım rahat olarak görevi bırakıyorum'' dedi.

İstifa etmesindeki en büyük nedenin şehrin ilgisizliği ve duyarsızlığı olduğunu ifade eden Özçiftçi, şunları kaydetti:


''Son haftaya girilirken bir umut olarak İnegöl maçı için şehrin büyükleri ile görüştüm ama olumlu cevap alamadım. Kısaca her zaman olduğu gibi ışık bulamadım. Şayet son maçta destek olsalar bu takımı ligde bırakırım, bu konuda namus sözü veriyorum. Sezon boyunca tek başıma mücadele ettim. Mutlaka hatalarımız oldu. 25 yıl aradan sonra Aksarayspor geldiği amatör kümeye düştü diyebiliriz. Bundan sonra bir 5 ya da 10 yıl daha çıkamaz. Komşu illerimizin bu konuda hali ortada. Takımın düştüğüne sevinen çok insan var bana göre. Eleştirenler ve düştüğüne sevinenler biraz takıma sahip çıksalardı, Aksarayspor bu durumda olmazdı. Artık şehrimizin büyüklerinin kafaları ağrımayacak. Bütün Aksarayspor taraftarından özür diliyorum.''


Diğer taraftan takım içinde sorunların yaşandığı da söyleniyor. Oyuncuların takımdan ayrıldığı ve takımın İnegölspor maçına çıkamayacağı da konuşulan konular arasında bulunuyor. Temsilcimiz ise bu gelişmelerin ardından oynayacağı Nilüferspor maçını beklemeye başladı. Artık Düzcespor'un önündeki tek engel kendi evimizde oynayacağımız Nilüferspor maçını kazanmak.