Düzcespor'un rakibi Aksarayspor'un Amatör Lige düşmesiyle birlikte açıklamalar da gelmeye başladı. Aksarayspor Külübü Başkanı Yaşar Özçiftçi, TFF 3. Lig Klasman Grubu’nda mücadele eden Aksarayspor’un, 1967 yılında kurulduğunu, 26 yıldır 3. ligde mücadele ettiğini belirtti.

Takımın İnegölspor’u 3-1 yendiği halde, Nilüferspor’un Düzcespor’a 2-1 yenilmesiyle amatör kümeye düştüğünü ifade eden Özçiftçi, "Düzcespor-Bursa Nilüferspor maçında inanılmaz olaylar çıktı. Bu maç berabere bile bitseydi düşmüyorduk. Ancak Düzceli taraftarlar, Bursa Nilüferspor’un soyunma odasına kapıyı balyozla kırarak girdi, oyuncuları tehdit etti. Sahayı terk eden hakemler sahaya anlaşılmaz bir şekilde yeniden çıktı, Maç, normal süresinden 1 saati aşkın süre sonra bitti" dedi.


Özçiftçi, "Çarşambaya kadar yapılan hata düzeltilmezse E-90 kara yolunu trafiğe kapatıyoruz. 26 yıl sonra amatör kümeye bu şekilde düşmemizi içimize sindiremeyiz. Yurt içi ve yurt dışında gerekli her yere başvuruda bulunacağız. Sahalarda böyle şeyler yaşanacaksa 26 yıldır yaptığımız mücadelenin hiçbir anlamı kalmaz. Aksaray’da büyük bir infial yaşanıyor, herkes federasyona ve çeşitli kurumlara tepki faksları gönderiyor. Hiç kimse bu kadar büyük bir haksızlık karşısında taraftarın ve Aksaraylılar’ın önünde durmamızı beklemesin, zaten istesek de duramayız." dedi.