Ve beklenen gelişme bugün resmen duyuruldu. Bir süredir görevi bırakacağı konuşulan Düzcespor Başkanı Cihat Algün, bugün kulüp başkanlığından istifa ettiğini açıkladı.

“Bu kulübün başkanı olmaktan onur duydum”
Düzce Belediyesi Encümen Salonu’nda Belediye Başkanı Dursun Ay ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Algün, “Bu kulübün başkanı olmaktan onur duydum.” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bundan önceki belediye başkanımızın tavsiyesiyle kulübümüzü aldık. Düzce’mize yakışır ve şampiyonluk hedefiyle yola çıkacak bir takım olması adına fedakarlıklarda bulunarak çalıştık. Maddi-manevi, tüm ekip arkadaşlarımla, futbolcularla, yönetimle kulübü bugünlere getirdik. Şampiyonluk hedefiyle yola çıktık ama maalesef şansızlıklar yaşadık. Özellikle transfer yasağının olması bizi baya etkiledi. “

Gerekçe: İş yoğunluğu
İşlerinin yoğunluğunun da istifa kararında etkili olduğuna işaret eden Algün, şöyle devam etti:  “Bugünden sonra da kulübe çok fazla faydalı olamayacağımı düşünüyorum. Bu kulüp hepimizin, bu kulübe zarar vermek istemiyorum. Başkanımı da bu önerimizi kabul etti. Bugünden sonra hedeflediğimiz noktada başkanımızın da başkanlığında kulübümüz hedeflediğimiz noktaya gelecektir.” 

“Yaklaşık 3 milyon TL harcadım”
Düzcespor’un mali durumuna ilişkin son durumu da paylaşan Algün, “Kulübümüzün şuanda hiçbir borcu yok, futbolcularında hiçbir alacağı yok. Tüm primlerine kadar ödenmiş durumda. Bugüne kadar ben şahsım adına yaklaşık 3 milyon TL harcadım. Bunun bir bölümünü içerde bırakıyorum. 1 milyon 500 TL’sini de kulübe bağışlıyorum. Yeni bir ekiple, yeni bir kadroyla, yeni bir enerjiyle 2.ligde görürüz diye umut ediyorum.” dedi. 

Tedbir kararı aldırdı
Yönetim olarak görevi bırakmaları dolayısıyla yeni yönetim için genel kurula gidileceğini anımsatan Algün, ayrıca bağışta bulunduğu 1.5 milyon TL’nin borç ve icralara gitmemesi için tedbir kararı aldırdıklarını sözlerine ekledi.



“Düzcespor’u iyi bir noktaya getireceğiz”
Algün’ün ardından söz alan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise şu açıklamalarda bulundu: “Düzce’mizin işadamlarından sayın Cihat Beye, Düzcespor’umuz için bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisi bana birkaç kez ifade etti. ‘Sayın Başkanım benim işlerim çok yoğun, projelerim var, ben çok fazla ilgilenemiyorum’ dediğinde ben birkaç kez öteledim bunu fakat en son karar verdi kendisi de. Bizde bu görüşünü saygıyla karşılıyoruz. Bu son maçımız önemliydi arkadaşlarımız onu da aldı. Bizde bugün valimizle beraber takımı antrenman sahasında ziyaret ettik. Cihat bey yine bizim yanımızda olacak, yine Düzcespor’a destek vermeye devam edecek ama zaman ayıramayacağını söyledi sadece. Ben bu arada Düzcespor’u seven, desteklemek isteyen tüm arkadaşlardan talep bekliyorum. Gelsinler görüşelim. Bir istişara sürecimiz olacak. Düzcespor’u iyi bir noktaya getireceğiz. Biz bakanımızla, valimiz, belediyemiz olarak, milletvekillerimiz olarak takımımızın yanındayız. Takımımızı yalnız bırakmamız mümkün değil. Düzcespor’un yanı sıra Düzce Belediyesi olarak Düzce’mizde yaklaşık bin arkadaşımıza spor yaptırıyoruz. Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için sporun yanındayız. Spor önceliğimiz.”

“Düzcespor bize emanet”
Mevcut yönetimin görevi bırakması nedeniyle talipli çıkana kadar Düzcespor’un kendilerine emanet olduğunun altını çizen Başkan Ay, “Hiçbir boşluk bırakmadan aynı şekilde devam edeceğiz.” dedi.

Haber: C. ÜSTÜNER