Yunanistan’ın Xanthi kentinde yapılan Başkan Güreş Şampiyonası’nda Serbest Dal, U15 Kategorisi, 41 kiloda, 2. olarak Gümüş Madalya Kazanan Milli Takım Sporcusu Alper Akbal, Alper’i çalıştıran Milli Takım Antrenörü İsmail Ünal, başarılı sporcunun öğrenim gördüğü Düzce Spor Lisesi Müdürü Gökmen Zeki, Öncü TV’ye özel açıklamalarda bulundu.

Düzce Belediyesi 1881 Güreş İhtisas Kulübü ve Milli Takım Antrenörü İsmail Ünal, “Alper'imiz, Balkan Şampiyonası’nda bizleri gururlandırdı. Hem ülkemiz adına, hem Düzce'miz adına gümüş madalya kazandı. Bu hususta Düzce Belediyesi’nin, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Faruk Özlü'nün destekleri için çok teşekkür ediyorum. Onunla beraber Gençlik ve Spor İl Müdürümüz İsa Yazıcı’ya çok teşekkür ediyorum. Bizim kulüp yönetimimiz değişti. Kulüp yönetimimize Sayın Muzaffer Leblebici beyefendi geldi. Kulüp başkanımızın gelmesiyle beraber, salonumuzun, tesisimizin ihtiyaçları olsun, sporcularımızın ihtiyaçları olsun, onların hepsini, belediye başkanımızla el birliğiyle verip hepsini güzel bir hale getirdiler. Onların destekleri doğrultusunda bizler de devam ediyoruz inşallah.” dedi.

Ünal, başarıların nasıl elde edildiğini ifade eden açıklamasında, “Olayın başına dönmek gerekirse, 2021 yılında benim şahsi görüşüm; Düzce güreş adına, ata sporu adına, altın çağını yaşadı. Çünkü, 2021 yılında biz Düzce olarak Milli Takıma, Türkiye Milli Takımımıza 10 tane sporcu verdik. Bu 10 sporcudan, 3 tanesi Avrupa Şampiyonasına katıldı. 3 sporcumuz da milli oldu. Alper'imiz Balkan Şampiyonasına katıldı. O da milli oldu. Bu şekilde güzel bir sezon geçirdik.” diye konuştu.

“GÜREŞ’İN LOKOMATİFİ DÜZCE BELEDİYESİ OLACAKTIR”

Milli Antrenör İsmail Ünal,2022 de daha iyi çalışıp, daha iyi başarılar elde etmek istediklerini, Düzce'de Ata sporumuza, güreşimize desteklerin artması ve devam etmesi sonucunda, daha çok başarı elde edeceklerini söyleyerek, “Ben güreş antrenörü olarak diyorum ki; sporun lokomotifi güreş, güreşin lokomotifi Türkiye'de Düzce Belediyesi olacaktır.” dedi.

“BAŞARIYI SAĞLAYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ”

Yunanistan’da yapılan Balkan Şampiyonası’nda, Serbest Dal 41 Kilo’da, 2. olan ve ülkemize ve ilimize gümüş madalya kazandıran, Milli Sporcumuz Alper Akbal’ın öğrenim gördüğü  Spor Okulu Müdürü Gökmen Zeki’de Öncü TV’ye yaptığı özel açıklamada bu başarının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Zeki, “Öğrencimizi öncelikle tebrik ederiz. Bu başarıda emeği geçen, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başta olmak üzere, Kulüp Başkanı Muzaffer Leblebici ile kulüp antrenörümüze, yöneticilerimize teşekkür ederiz.” dedi. 

Spor Lisesi Müdürü Gökmen Zeki,  Alper Akbal’ın hem güreş sporunda hem diğer sporlarda rol model olmak adına, büyük bir başarı elde etmesinin önemli olduğunu ve bu noktada öğrencilere gereken desteği vermeye devam edeceklerini söyledi. Zeki, “Birçok öğrenci bu şekilde, sadece Alper değil.  Birçok diğer branşlarda böyle başarılı öğrencilerimiz var. Bunların bizim okulumuza gelmesi önceliğimiz istiyoruz. Bu anlamda 1881 Güreş İhtisas Kulübüne ”de düzenli, gayretli, disiplinli çalışmaları nedeniyle tebrik ediyoruz.  Diyalog içerisindeyiz. Bu başarıların artarak devam etmesini istiyoruz.” diye konuştu.

“MİLLİ SPORCULARIN ÜNİVERSİTELER İÇİN AVANTAJ BÜYÜK”

Spor Lisesi Müdürü Gökmen Zeki,  Düzce’deki tüm öğrencileri de ilgilendiren bir açıklamada bulunarak, “Düzce Spor Lisesi, ortaöğretim bazında, her sınıfta, iki adet milli kontenjanı var. Bu anlamda, Alper zaten bizim okulumuzu kazanan bir öğrenci ama ortaokul çağında milli sporcu veya işte lise 1, lise 2 çağlarında milli sporcuları biz sınavsız okulumuza alıyoruz.  Bu nereye kadar devam ediyor? Yüksek Öğretim Kurumu'nda üniversitelerde devam ediyor. Şimdi Alper için ekstra bir kontenjan olacak inşallah. Bu anlamda da bir üst eğitim, öğretime devam etmesi için Alper'e ekstra bir avantaj getirdi.  Milli Sporcu olduğu için üniversitede kontenjan var.  Bunu da bilgi olarak vermek istedim.” dedi.

“DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, DAHA İYİ OLACAĞIZ”

15 yaşında Milli formayı giyerek Balkan Şampiyonası’nda, Serbest Dal,  41 kiloda mindere çıkarak Balkan 2. olan ve ülkemize ve Düzce’ye gümüş madalya kazandıran Düzce Spor Lisesi öğrencisi ve Düzce Belediyesi 1881 Güreş İhtisas Kulübü Sporcusu, Alper Akbal’da kazanılan başarıyı Öncü TV’ye şöyle açıkladı: “Çok mutluyum. Çok çalıştık yıl boyunca. Türkiye Şampiyonası oldu önce. Antalya'da 3. Oldum. Mili Takıma girdim. Hak Kazandım, gitmeye. Gittim. 2. oldum. Hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra daha iyi çalışıp daha iyi olacağız. Başta İsmail Hocam olmak üzere tüm hocalarıma teşekkür ediyorum.”

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ