Düzcespor Tesislerinin de yer aldığı Şıralık bölgesinde bulunan spor tesislerinde iki amatör futbol sahasının kaldırılarak Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün yeni projesi olan spor tesisleri projesi adı altında yapımına başlanacak olan yeni stadyum haberi gündeme bomba gibi düşmüştü. Düzce’de faaliyet gösteren amatör futbol kulüpleri tarafından sahaların yıkılmaması adına tepkiler geldi.

Amatör kulüpler tarafından yeni stadyumun farklı bir boş alana yapılmasının gerektiği vurgulandı. Amatörler tarafından 2 No’lu sahanın yapımının yeni tamamlandığı ve soyunma odalarına büyük masraflar yapıldığının altı çizildi.

Hazır sahaların yıkılmasının devlete de zarar vereceğine değinen amatör kulüp yöneticileri tarafından şu ifadelere yer verildi: ”Şıralık’ta bulunan 2 amatör sahada dahil olmak üzerek Nurettin Zafer Stadyumu da yıkılmaya terk edilirse 3 saha yok olacak ve sadece bu 3 sahanın yerine 1 amatör saha yapılacak. Yapılacak olan bu tek sahanın amatör kulüplere hiçbir yararı olmayacak ve bu durum amatör takımların çöküşü olacak.