Hasan Kaya'nın hazırlayıp sunduğu her pazartesi akşamı Öncü ekranlarında canlı olarak yayınlanan Sportmence programının bu haftaki konukları Düzcespor Kulübü eski başkanlarından İhsan Çetin ve Düzcespor Kulübü eski futbolcularından kırmızı lacivertli kulübün tarihindeki ilk şampiyonluğunda forma giyen ve aynı zamanda uzun yıllar bu takımda kaptanlık yapan Selman Tapşin'dı.
 
Amatör ruhla mücadele ettik
 
1967 yılında kurulan Düzcespor Futbol takımında uzun yıllar forma giyen ve tarihindeki ilk şampiyonluğunda katkısı bulunan Selman Tapşin, futbolculuk ve başarı dolu yıllara ait fotoğrafları da ekranlar aracılığıyla Düzceliler ile paylaşma imkanı buldu.
 
Düzce Gençlik Kulübü'nün rengiyle Düzcespor Kulübünün birleşmesi sonrasında tamamına yakını Düzceli olan futbolcularla mücadele eden kırmızı lacivertli ekibin ilk yılında 3. ligin ilk şampiyonu Düzcespor'un olduğunu belirten Tapşin, Düzceli futbolculardan oluşan kadronun ikinci ligde de başarıdan başarıya koştuğunu belirterek bu dönemdeki takım arkadaşlarının amatör ruhla mücadele ettiğini vurguladı.
 
İlerleyen yıllar içinde dışarıdan futbolcu transferleri yapılmaya başlandığını ifade eden Tapşin, dışarıdan futbolcu alındıktan sonra başarılı günlerden uzaklaşıldığını kaydetti. Şahap Bayev, Abdullah Özenir, Samet Turbil, Cihat Gümüşova gibi pek çok isimle birlikte forma giydiğini söyleyen Tapşin, kereste ihalelerinden elde edilen gelirle yıllarca Düzcespor Kulübü'nün ayakta kaldığını ve başarılı olduğunu söyledi.
 
Şampiyonluk parolasıyla çıkılan yolda...
 
Tapşin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “
 
Eski Galatasaraylı daha sonra Milli Takım Teknik Direktörlüğü görevini de yapan Merhum Coşkun Özarı Şahap Bayev'e “Dışa fazla açılmayın, yerli futbolcularınızla daha başarılısınız. Yola Düzceli futbolcularla devam etmelisiniz” tavsiyesine rağmen para var diye bir dönem dışarıdan 30 tane futbolcu transferi yapıldı. İkinci ligde şampiyon olup birinci lige çıkabilmek hedefiyle başlanan sezonda takım son 6-7 haftaya girilirken küme düşme potasına kadar indi. Sonrasında yönetim kurulu ve teknik heyet, dışarıdan 30 tane futbolcuyu gönderip yine Düzceli futbolcularla bizlerle kalan maçları oynamaya karar verdi. Kalan 7 maçtan birini kaybettik, altısını kazandık. Ancak aldığımız 12 puan ligde kalmamıza yetmedi. 1 puan daha alabilseydik ikinci ligde yolumuza devam edecektik ancak şampiyonluk parolasıyla çıkılan yolda dışarıdan yapılan transferlerden beklenen verim alınamayınca küme düşmekten kurtuluş olmadı ve 3. lige düştük. Yeniden Düzceliler'e yer verilmesiyle birlikte yine başarılı günlere ulaştık. Düzcespor'un o zaman düştüğü hataya Trabzonspor da yıllar önce düştü. Ne zaman dışarıya açıldıysa başarıya hasret kaldı. Trabzonspor'da Şenol Güneş faktörü olmasaydı 2 sezondur elde edilen başarılar da hayal olurdu. Düzcespor önce alt yapısına önem vermeli. Altmışın üzerinde amatör kulüp var. Kendi değerlerini kendisi üreterek özlediği başarıya mutlaka ulaşacaktır. Biz balçık çamur deryası sahalarda mücadele ederek, Düzcespor bayrağını hep önlere taşıdık. Bugün hem tesis hem de ekonomik yönden çok çok üst seviyelerde olunmasına rağmen yıllarca formasını terlettiğim Düzcespor'un amatör ligde oynaması bizi çok üzüyor ve içimi acıtıyor. Başarı bekleniyorsa güçlü yönetimler, bu yönetimleri destekleyen yerel idareciler ve öze dönüşle bu hedefe mutlaka ulaşılacaktır” dedi.