Üst üste 3 sezon alt yaş kategorilerinde liglere katılmayan takımların tescilleri silineceği öğrenildi. Düzce ilinde de  bu gibi amatör takımların olduğu bu takımların 3 sezon aynı hatayı yaptığında liglere sokulmayacağını ve tescillerin silineceği bilgisine ulaşıldı. Birçok illerde yapılan araştırmaların devam edileceği, en büyük illerimizden İstanbul, son 2 sezondur hiçbir yaş branşında liglere katılmayan 9 kulüp, 2016-2017 sezonunda da girmezse tescillerini kaybedecek.

Bilindiği gibi üst üste 3 sezon, herhangi bir yaş kategorisinde liglere girmeyen kulüplerin tescili iptal ediliyor. İki sezon üst üste liglere girmeyen, Açı Gençlik Spor Kulübü, ASFA SporK, Binkılıçspor, Cankurtaranspor, Dolayoba Dumlupınarspor, Yeşilpınar Doğanspor Işıkspor, Kısırkayaspor ve Yenişehir Emekspor, 2016-2017 sezonunda da liglere girmezse tescillerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalacak.

Bu konuda sıkı takip yapan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son yıllarda sadece İstanbul'da 25 kulübün tescilini silmişti.