Düzce’de düzenlenen genç erkekler voleybol yarı final müsabakaları 18 Temmuz spor salonunda oynanan karşılaşmalar ile devam etti.Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile Samsun Bafra Tekelspor takımları karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen ve uzatmaya giden maçın galibi 3-2’lik skor ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi oldu.

 

Maça her iki takımda iyi başladı. Fakat ilk sette baskılı oynayan taraf Eskişehir Anadolu Üniversitesi oldu. Etkili hücum yapan Eskişehir Anadolu Üniversitesi ilk seti 25-20 kazandı.

Ikinci sette de durum pek değişmedi. Eskişehir Anadolu Üniversitesi oyunun hakimiyetini tamamen eline alırken yaptığı hücumlar ile göz doldurdu ve rakibine fazla sayı vermeyerek ikinci seti de 25-9 gibi farklı bir skor ile kazandı.

 

Üçüncü sette dengeler tamamen değişti. Oyuna ortak olan Samsun Bafra Tekelspor oyunun hakimiyetini eline alarak seti 25-19 kazandı.Dördüncü sette de oyunun hakimiyetini elinden bırakmayan ve maçı uzatmaya taşımak isteyen Samsun Bafra Tekelspor rakibi karşısında baskılı oyununu sürdürdü ve seti 25-17 kazanarak maçı uzatmaya götürdü.

 

Son sette ise her iki takımda kazanmak için mücadele ettiler.Karşılıklı sayılar ile devam eden karşılaşmada Samsun Bafra Tekelspor ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi kıyasıya mücadele etti.Kıyasıya mücadele eden iki takım uzatmaya giden karşılaşmada galibiyet için mücadele ettiler.

 

Fakat Eskişehir Anadolu Üniversitesi iyi başladığı maçın sonunu iyi toparladı. Son anda toparlanan Eskişehir Anadolu Üniversitesi seti 15-10 kazanarak kötü başladığı maçı iyi bitirdi ve karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.