Düzcespor Kulübü yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu’nun küfürlü tezahüratlara karşı uygulanacak para cezalarına karşı, taraftarlar uyarıldı. Maç esnasında taraftarların tribünlerden küfürlü tezahürat etmemeleri, edenlere müsaade edilmemesi gerektiği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Kulübümüz, Türkiye Futbol Federasyonu'nun küfürlü tezahürat ile ilgili yönetmeliği uyarınca cezalar açıklanırken Yapılacak küfürlü tezahürat tespit edilmesi durumunda para cezası alacağımızın bilinmesi istiyoruz.  Küfür yüzünden ceza almak takımımızın çok önemli bir karşılaşmayı taraftar desteğinden yoksun olarak oynamasına yol açacak ve her şeyden önce camiamıza yakışmayacaktır. Sadece maç sırasında değil, maç öncesi ve sonrasındaki küfürlü tezahüratlar da raporlara geçmektedir.

Kendini bilmez kişilerin kulübümüze maddi manevi büyük zararlar veren küfür eylemlerine hep birlikte karşı çıkalım. Takımımız bir sonraki maçına taraftar desteğinden yoksun olarak çıkarsa bunun sorumlusu takımının şampiyonluk yarışını hiçe sayarak küfürlü tezahürat yapan kendini bilmezler olacaklardır. Bu nedenle bu maçta ve kalan maçlarımızda asla ve asla Küfür Etmeyelim, Ettirmeyelim.”