Geçtiğimiz yılların başarılı takımları Gençlikspor ve Poyrazspor adeta artık biz bu ligde yokuz diyorlar.
Aldıkları başarısız sonuçlar nedeniyle ligin sonlarına demir atan temsilcilerimiz haftalar ilerledikce performanslarında düzelme yerine kötüye gidiş dikkat çekiyor.
Şirin ilçemiz Akçakoca'nın kasırga gibi esen Poyrazsporu bu sezon lige kötü bir giriş yaptı. Haftalar ilerledikce düzelir eski günlerine döner diye bekleyenler hayal kırıklığı yaşadılar.
Bölgemiz basketbolseverleri mavi beyazlılardan beklediği başarıyı bir türlü göremediler.
Poyrazspor ligde oynadığı 9 maçta iki galibiyet aldı ve sondan ikinci sırada halen küme düşmeye en yakın takımlardan bir tanesi .
Temsilcimiz 9 maçta rakip potalara 605 sayı attı ve buna karşılık 704 sayı yedi.
Son maçında Genç Telekoma karşı verdiği mücadeleden 49-76 lık skorla yenilen Poyrazspor bir an önce toparlanmalı ve hiç olmazsa ligin ikinci yarısında bu ligde bende varım demeli aksi halde elimizin içinden uçup gider ve sonra çok yanarız ama giden geri gelmediği için bir işe yaramaz.
Düzce Gençlikspor Poyrazspordan daha kötü bir tabloya sahip
Gençlikspor'a gelince  lige kötü başlayan kırmızı lacivertiler içerde ve dışarda oynadıkları tüm maçlarını kaybetmeyi sürdürdülür.
Ekonomik zorluklarla güçsüz bir kadro oluşturan ve ligde 9 maçta 9 yenilgi alan temsilcimiz son sıraya adeta demir attı.
Geçtiğimiz yıllarda benzer bir tabloyla teknik ekip değişikliğine giden Gençlikspor Behçet Üner Hocayı göreve getirmiş ve ligin son maçında avrajla ligde kalmıştı. Başarısız sonuçların ardından bir kez daha teknik ekip değişikliği yapan ve Behçet Hocayla anlaşan Gençliksporun derdine Üner'de derman olamadı çünkü takımın gücü bu kadar ve kadroya takviye yapacak para yok. Ligin son sırasında ve henüz galibiyeti bulunmayan gençlikspor ateş çenberinin içinde çırpınıyor ancak rakipler güçlü ve özelliklede ligin ikinci yarısında herkes can derdine düşüncü işimiz dahada güçleşecek.
Gençilkspor oynadığı 9 maçta rakiplerine attığı 588 sayıya karşılık 751 sayı yedi. Bu rakamlarında gösterdiği gibi Gençlikspor'un bu tabloya göre ligde kalması mucizelere bağlı.