Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonu tarafından Düzce'de düzenlenecek olan Avcıbaşı Kupası 3-4-5 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Turnuvayla ilgili kurallar ise şu şekilde belirlendi.. Gençlik ve Spor İl Başkanlıklarından tesçilli yapılmış federe Kulüplerin 2009 yılı lisanslı, vizeli bay ve bayan sporcularıyla Avcı Kulüplerinin avcılık belgesine ve geçerli yivsiz tüfek ruhsatnamesine sahip, (2009) yılı vizesi yapılmış bay ve bayan avcıları iştirak edebilecekler. Sporting, sabit hedef ve koşan Domuz olmak üzere üç branşta turnuva yapılacak. Sporting bölümde atıcının her bir plağa 2 fişek atma hakkı var. Fişeklerin saçma numarası 7.5 numaranın altında olmayacak. Ayrıca fişeklerin gramajı 28.gr. nın üstünde olmayacak. Her seri 25 plak. Her yarışmacının 2 seri atış hakkı vardır. İki seride toplanılan puanlar 2 ile çarpılacak.
Sabit Hedef bölümünde ise 50 m. desteksiz ayakta atış yapılabilinecek.Atıcının 10 adet tek kurşun atma hakkı olacak. Poligon 5 kulvardan oluşuyor. 5 Atıcı atış serbest komutu ile atışa başlayacak. Fişek tek kurşun gramjı serbest olacak. Optik(dürbün vs.) kullanılmayacak. Yivli namlu (paradox) namluyla atış yapılması diskalifiye sebebi olacak. Yivsiz av tüfeği ve gez, arpacıklı namlulu tüfek serbest.

Koşan Domuz bölümünde yine sabit hedef bölümünde olduğu gibi 50 m. desteksiz ayakta atış yapılabilinilecek. Atıcının 10 adet kurşun atma hakkı bulunurken, Poligon tek kulvardan oluşuyor. Atıcı hakemin nezaretinde atış yapılacak. Fişek tek kurşun gramajı serbest olacak. Yivli namlu (paradox vs.) atış yasak olurken diskalifiye nedeni olacak. Atıcının tüfeğine her atışta 2 fişek koyma hakkı bulunuyor. Karşılıklı gelen ve giden iki domuz hedefine 10 saniye içerisinde atma hakkı var. Şayet atıcı birine atıp diğerine atamadığı zaman ikinci hakkı verilmeyecek. 10 saniye içerisinde hedefe bir atış yaparsa tüfek arıza, fişek arızadan dolayı diğerine atış yapmamış ise tüfeğini açmayacak, otomatik ise mekanizmayı ellemeyecek. Şayet bunları yapar ise tekrar atış tekrarlanmayacak . Atıcı 0 Puan alacak. Hakemi beklerse hakem kontrol ettiğinde arıza mevcutsa bir adet atış hakkı verilecek.

Yarışma sonunda Lisanslı- Yivsiz tüfek ruhsatnameli yarışmacılar üç branşta yarıştıkları yarışmalardan aldıkları toplam puana göre sıralanacak ve ilk üçe kupa verilecek. Ayrıca avcılık belgeli Yivsiz Tüfek Ruhsatnameli yarışmacılar arasından üç branşın toplam punına göre birinci olan sporcuya Avcıbaşı Kupası verilecek. Yarışmaya katılacak olan tüm sporcuların illerinde ki Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden alacakları yazı ile katılmaları uygun görüldü.