Takımların profesyonel lige çıkabilmek için mücadele ettiği Bölgesel Amatör Lig’de 8. hafta heyecanı da geride kaldı. Heyecan dolu maçların oynandığı haftada, geçen sezon 3. Lig treninin final maçının son dakikalarında kaçıran Düzce’nin BAL 7. Bölge 1. Grup’taki temsilcilerinden Çilimli Belediyespor, evinde grup lideri Silivrispor’u ağırladı.

Çilimli lideri tek golle devirdi

Çekişmeli geçen maçta ilk yarı 0-0 eşitlikle sona ererken Silivri ekibi 84. dakikada bir oyuncusunun kırmızı kart görmesiyle sahada 10 kişi kaldı. Bu dakikadan sonra rakip kaleye daha güçlü yüklenen Çilimli Belediyespor, 3 puan için gerekli olan golü 89. dakikada buldu. Korner atışından gelen topu kaleye gönderen Batuhan Küçük takımını 1-0 öne geçirdi.

Taraftar coşkuyla destekledi

Maçın geri kalan bölümünde gol sesi çıkmayınca yeşil beyazlılar hanesine 3 puanı yazdırarak 16 puanda kalan lider Silivrispor ile arasındaki puan farkını 1’e düşürdü.  Çilimli Belediyesporlu taraftarlar da 90 dakika boyunca tezahüratlarla takımına tribünlerden destek verdi.

Beyköy öne geçtiği maçtan yenik ayrıldı

BAL 7. Bölge 1. Grup’taki bir diğer temsilcimiz Beyköy Belediyspor ise geçen hafta ilk 3 puanını Çilimli Belediyespor’a karşı aldığı maçın ardından bu hafta grup sonuncusu Kilimli Belediyespor’a konuk oldu. Kilimli İlçe Stadı’ndaki maça iyi başlayan kırmızı siyahlı takım istediği golü 21. dakikada bularak 1-0 öne geçti. Beyköy Belediyespor, ilk yarı sonunda soyunma odasına önde girse de bunu sürdürmeyi başaramadı. Maçın 57 ve 60. dakikalarında 3 dakika arayla kalesinde 2 gol gören Beyköy Belediyespor 2-1 geriye düştü. Maçın geri kalan bölümünde gol olmayınca maç bu skorla sona erdi. Kilimli Belediyespor aldığı 3 puanla bir basamak yukarı çıkarken Beyköy Belediyespor, 4 puanla grupta sonuncu sırada yer aldı.

Haftaya bakış

Grupta oynanan diğer maçlarda Devrek Belediyespor, Beykoz 1908 Spor’u deplasmanda 1-0 mağlup etmeyi başardı. Karadeniz Ereğli ise nefes kesen mücadelede konuk ettiği Maltepespor’u 3-2 mağlup etti. Haftanın sonuçlarına göre Silvrispor 16 puanla liderlik koltuğunda oturmaya devam ederken, aynı puandaki Kdz. Ereğli Belediyespor averajla 2. sırada yer aldı. Çilimli Belediyespor 15 puanla 3., Devrek Belediyespor ise 14 puanla 4. Sıradan zirve takibini sürdürdü.

ÖNCÜ Spor Servisi