Taraftar Böyle Olur

Abdulkadir Kadıoğlu “ Van buradan 1400-1500 kilometre, 1500 km yol çeken büyük taraftarımızı kutluyorum. Büyük taraftar böyle olur. Maça gelince biz iç yâda dış sahada galip gelemeyen sevindiren takım olduk. Van’da o takımlardan biri, evinde galip gelemiyordu. Neredeyse iç sahada kazanamıyordu. Yeni hocayla seyirciyle diğer maçlar gibi maçı 60-70 dakika maçı götüren ve 3-0’a getiren bir Vanspor vardı. Ondan sonra bizim takımın çabalaması vardı ama yeterli olmadı. Bu kadar eksikle, yorgunlukla  skor anca bu kadar olabilir. Artık devreye bakacağız. “

Düzcespor Boncuk Dağıtmaya Devam Ediyor

Murat Yavuz “ Düzcespor’un sezon başından beri herkese boncuk dağıtması devam ediyor. İlk 60 dakika takımımız silik bir futbol oynadı. Skordan da zaten kendisini belli ediyor. Biz sosyal medya üzerinden takip edebildik. 60. Dakikadan sonra sanki biraz kıpırdanır gibi oldu. İki gol bulabildik üçüncüsü için yüklendik ama golü bulamayınca 3-2 mağlup ayrıldık. “

Düzce’deki Spor Camiası Yanlış Yönlendiriliyor

Emre Baykal “ Ben bu sene Düzcespor’dan uzak kaldım. Dışarıdan takip ettim. Düzcespor bu sene hatalarla başladı neydi bu hatalar.? Bakıyorsun elinizde final oynamış bir kadro var. Bunlardan bir kişi kaldı. Kadro mühendisliği açısından baktığımız zaman niye bu şekilde karar alındı bilmiyorum. Yönetim de sürekli yenileniyor. Bir yönetimle sabit devam etse Düzce’mizde çok değerli insanlar var. Murat Şahabe hocamız görevlendirilebilir, Ali Murat hocamız görevlendirilebilir. Bizim değerlerimiz var. Bir Sercan Özçelik var tanımadığı oyuncu yok.  Yöneticilerle oturup konuşulmalı, Düzce’deki spor camiasını neden yanlış yönlendiriyorlar.? Bakıyorsun bu sene Düzce Belediyesi yönetimi ele almış. Dursun Ay ve Özgür Sağlam futbola yabancı, futbola yabancı bir insanın bu hamleleri yapması ne kadar yakın bence burada bir yönlendirme var. Bu yönlendirme neden menajerlere yönlendiriliyor, burada bu işi yıllarca yapmış insanlar var tecrübeli insanlar var.

Futboldan Anlamayan İnsanlar Başa Geçtiğinde Kolaya Kaçar

Abdulkadir Kadıoğlu “ Bu konuda kendi fikrim futboldan anlamayan insan futbolun başına geçtiğinde ne yapıyor en kolay hangisi kardeşim bana bir yemek yap, sen bilmiyorsan en kolayı aşçı tutarsın. Aşçı bu kuru fasulye diyorsa bu kuru fasulye dersin. Bizde böyle anladığım kadarıyla, doğru menajeri bulmak çok zor. Ben bu hataları yaptığımızı düşünüyorum.”

İl Dışından Gelen Oyuncular Neden Profesyonel Yapıldı

Emre Baykal “ Bu insanlar yıl boyu oyuncu izleyecekler. Bazı oyuncular burada profesyonel yapıldı il dışından gelen oyuncular. Ya sen bu oyuncuları nasıl profesyonel yaparsın bırakın kendi illeri profesyonel yapsın. Benim elimde Ensar var ve Hazar var sen bu çocukları niye profesyonel yapmıyorsun.”

Bizim Oyuncularımızı Neden Değer Bulmuyorsun

Abdulkadir Kadıoğlu “O oyuncuları profesyonel yapmaya değer buldun bizim oyuncularımızı niye değer bulmuyorsun. Ondan sonra Emre gider Fenerbahçe alt yapısında görev alır. Gider birçok ikinci üçüncü lig takımında oynar Emre’yi kaybedersin. Oyuncumuza bir türlü güvenemiyoruz ya, onun neyi fazla bizim neyimiz eksik. “

“Önce Kendi Futbolcularını Profesyonel Yapacaksın”

Emre Baykal “kendi çocuklarını önce profesyonel yapacaksın. Kendi çocuklarını değer katacaksın. Bir şeyler yanlış yapılıyor yönlendiriliyor. Hoca konusunda çok isabet yaptıklarını düşünüyorum Cüneyt Biçer takımı çok iyi toparladı. Ne oldu ne problemler yaşandı bilmiyorum ama o kadroyla çok iyi iş yaptı.”

 “Hatalardan Ders Almamız Lazım”

Abdulkadir Kadıoğlu “ Hatalardan ders almamız lazım. Bir değil iki değil üç değil, biz üç dört senede mükemmel oyuncuları kaybetmişiz. Ligin üstündeki oyuncuları bırakmışız. Sözleşme yenilememişiz olanı da bırakmışız. Belediyenin desteği önemli, ama belediye desteği bu işi yıllarca yoğurmuş insanlara vermesi lazım. Mesela ikisi de başkanlıklarımızı yaptı çok değerli insanlar Haşim Altan başkanımız ve Bayram Ali Kubilay başkanımız. Bu işi profesyonelce yapmış ruhunu vermiş insanların desteğine ihtiyacımız var.”

Genel Kaptanın Bu Sezon Eksik Kaldığını Düşünüyorum

Murat Yavuz “ Genel kaptan futbolcu ile yönetim arasında köprü. Burada bile genel kaptanın bu sezon eksik kaldığını düşünüyorum. O da belediye meclis üyesi abimiz. Elinden gelenin fazlasını yapıyor. Ömer abi mesainin birçoğunu harcıyor yeterli mi değil. “

Bir Sistem Oluşturulması Gerekiyor

Emre Baykal “Altyapıdaki hocalarımızın emeği çok fazla” bir sistem oluşturmaları gerekiyor. Buradaki altyapıdaki hocaların kafaları rahat olması için üç senelik anlaşma yapmak zorundayız. Hocalarımızın da kafalarının rahat olması gerekiyor. Alt yapıdaki öğrencinin bir kere hocasını sevmesi bir öğretmen gibi davranılması gerekiyor. Hocalarımızın imkânlarının arttırılması en iyi malzemeleri kullanmaları gerekiyor. Maçları üstten gelen hocanın takip etmesi gerekiyor ki bu onlara şevk katacaktır. Alt yapının takımın göz bebeği olması lazım”

Futbolcu Kardeşlerimizin Bir Takım Girişimlerde Bulunduğunu Duyduk

Murat Yavuz “Bizi bekleyen bir tehlike var Üst sıradan da aşağıdan da kopmadık. Nerden bakarsanız bakın kendimize hedef koymamız lazım. Gerekli önlemler alınmazsa bizi bekleyen bir tehlike var. Almış olduğumuz duyumlar mevcut futbolcu kardeşlerimizin ve geçmiş dönemde Düzcespor’da görev almış futbolcu kardeşlerimizin de bir takım girişimlerde bulunduğunu duyduk. Bu sayının sekiz ve daha fazla olduğu, gerekli önlemler alınmazsa hiçbir faydası olmayacak. Buradan belediye başkanımız Dursun Ay’a, Özgür Sağlam’a yönetim kuruluna sesleniyorum. Tedbirleri almazsak Düzcespor’u iyi günlerin beklemediğini ifade edelim”

Düzcespor Bir Daha Amatör’de Uğraşamaz

Emre Baykal ”Lütfen herkes bizi o duruma düşürmesin. Süper amatör, bölgesel çok zor yukarı çıkmak. Para bulunsun bu takım küme düşmesin. Düzcespor bir daha alt tarafta amatörde uğraşamaz. Bu işi düzeltmek zorundalar, zorundayız. Transfer yasağının gelmesi ile düşmenin en büyük adayı oluruz. Lütfen bazıları kendine gelsin.  Burası Düzcespor kulübü Düzce’nin en önemli markalarından birisi”

Düzcespor Küçümsenecek Kenara Atılacak Bir Kulüp Değil

Murat Yavuz “ Düzcespor bir aşk bir sevgidir. 15 günde iç saha oynuyoruz. İnsanlar bununla ilgili program yapıyor. Düzcespor küçümsenecek kenara atılacak bir kulüp değil.

Bölgesel Amatör Lig Neden Kuruldu Anlamış Değilim

Emre Baykal “Önce orada yaşamak gerekiyormuş, gerçekten de zor, günü gününü tutmayan futbolcuların performansını kestirilemediği, en beklenmedik sonuçların alındığı farklı bir lig. Yöneticileri maddi olarak zorlayan çok zor bir lig.Maçın ön görüsünün olmadığı bir lig. Bu ligin maddi hiçbir desteği yok. Federasyonunun tek desteği yakıt deteği. Federasyon olarak yılda 30-35 bin lira lisans parası alıyorsun. Kötü bir takım kursan 500 bin liraya yakın paraya harcıyorsun ama kulübe bir lira desteği olmayan bir lig. Bölgesel amatör ne diye kuruldu hala anlamış değilim. Amaç 3 ligde o 10 oyuncu dışarıda kalanlar oynasın diye kurduysanız bunu açık açık söyleyin. Hiçbir yaptırımınız yok. Sezon başı oyuncu ile anlaşıyorsun senet vermesen oyuncu parayı alıp gitse kimse bir şey yapamıyor. Hiç bir şekilde yaptırımın yok.
Bu ligde futbolcular amatör mü profesyonel mi onu bilmiyorlar. Ben bölgesel ligin Türk futboluna zarar verdiğini düşünüyorum. İşte Beyköy’ün içine düştüğü durum. 7-8 senedir neler harcadı ama finansal olarak bir yere gidemiyor. Sürekli ver ver.
Kaynaşlı bu sene maddi anlamda çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Maddi anlamda yaşanan sıkıntılardan dolayı sezon başında başladığımız beş oyuncuyu kaybettik. Sahiplenen oyuncularımız oldu çok cüzi peşinatlar yatırıldı. Gerek skorlar gerek yönetimin para bulamaması yüzünden takım ciddi sıkıntılara girmeye başladı. Bu sorunu sadece Kaynaşlı’nın değil tüm bal takımlarının yaşadığını biliyorum. İkinci yarıya Kaynaşlıspor nasıl başlayıp devam edecek ön göremiyorum. Bir hafta sonra acaba oyuncular gelirler mi diye düşünüyoruz. Finansman yönünde yöneticiler destek bekliyorlar.

Bu Ligde Profesyonel Gibi Davranıyorsun Amatörsün

Murat Yavuz “Bizim kendi gözlemlediğimiz profesyonel gibi davranıyorsun amatörsün. Amatör gibi davranıyorsun profesyonelsin. Burada futbolcu kardeşlerimizin zorlandıklarını görüyoruz. Statüsü amatör hiçbir yerden destek göremeyen lig. 24 maça çıkıyorsun lider çıkıyorsun ben şampiyonum diyemiyorsun. Ben şampiyonum 3.lige çıktım diyemiyorsun. Karma karışık bir lig.”

Devlet Desteği Lazım

Abdulkadir Kadıoğlu “Bu kadar yükün altına girildiği ligde devlet desteğinin olmaması çok acınacak bir durum. Devlet olarak el atılmasa bu ligi oynatacak takım bulamayacaklar. Bu ligde takımı hazırlayacaksın çıktın çıktın çıkmadın battın. “

Çilimli ile Dostane Bir Maç Olacak
Emre Baykal “ Bir ödeme bekleyen oyuncu grubumuz var ağustos ayında ödeme almış. Oyuncu kahvaltıdan başlıyor hani nerde, gerçekten zor dönemden geçiyor. Evine para bırakacak. Önümüzü görmek açısından çok zor. Bizde önümüzü göremiyoruz.

Çilimli gayet iyi gidiyor amacımız onu yakalamak değil küme düşmemek. Biz görevde olursak Çilimli ile dostane bir maç olacak biz buranın insanıyız. Biz isteriz ki hep beraber yöneticilerle de beraber yemekte birlikte oluruz. Biz ancak dostluğu kazandırırız. “

SPOR SERVİSİ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ