Düzceli taekwondocular bugüne kadar ulusal ve uluslararası şampiyonlarda elde ettikleri başarılı sonuçlarla ilimizi en şekilde temsil etmenin gururunu yaşıyor. Düzceli kız ve erkek taekwondocular elde ettikleri başarılı sonuçlarda büyük pay sahibi olan milli baş antrenör Hakan Şengönül nezaretinde önümüzdeki günlerde yapılacak şampiyonlar için de çalışmalarına sıkı bir şekilde sürdürüyor.

“11 MİLLİ SPORCUMUZ VAR”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Bahçeşehir Spor Salonu’ndaki çalışmaları takip eden Manşet Spor Servisi’ne özel açıklamalarda bulunan Hakan Şengönül, bu güne kadar elde ettikleri sonuçları ve önümüzdeki günlerde taekwondo sporcuların katılacağı şampiyonalar hakkında bilgi verdi. 

Milli baş antrenör Hakan Şengönül,  bugüne kadar yetiştirdikleri sporcular arasından 11 milli sporcu çıkarttıklarını, 40 üzerinde Türkiye derecesi elde ettiklerini ve Arnavutluk’taki şampiyonda da Dünya 3.’lüğünü kazandıklarını belirtti.

Şengönül, “2022 Ocak ayında da Hatice Kolçak önce Taekwondo Türkiye Şampiyonası’nda üçüncü oldu. Ardından Türkiye Şampiyonası'nda, 2 altın 2 gümüş madalya aldık. Erkek takımımız sıralamada birinci sırada yer aldı. Okul Sporları Yarışmaları'nda 2 altın bir bronz madalya kazandık.” dedi.

“ULUSLARARASI ŞAMPİYONALARA HAZIRLANIYORUZ”

Düzce’de yapılan İl Taekwondo Şampiyonası minikler kategorisinde hem kızlarda, hem erkeklerde ve genel klasmanda il şampiyonu olduklarını ifade eden Hakan Şengönül,  uluslararası şampiyonluklar da elde ettikleri başarılı sonuçlar için de şu bilgileri verdi:

“Arnavutluk’ta yapılan Dünya Başkanlık Kupası’nda milli sporcumuz Doruk Kılıç Dünya 3.’sü Oldu. Bu şampiyonluk çok değerli bir 3.’lük. Bu dereceyle Avrupa Şampiyonası’na katılmayı hak ettik. Böylece bu sporcumuz ilimizi ve ülkemizi temsil edecek. Hatice Kolçak ise Türkiye Üniversitelerarası Taekwondo Şampiyonu oldu.  Çağrılması halinde Çin’de yapılacak olan olimpiyatlara katılacak. Tüm sporcularımız ile gurur duyuyoruz. Düzce’mizi ve Türkiye’mizi bundan böyle de,  en iyi şekilde temsil edeceklerine inanıyorum. Bize bu şampiyonluk ve dereceleri elde etmemizde destek olan herkese teşekkür ederim.”  

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ