1972 yılında kurulan ve 50. yılını kutlayan Düzce’nin köklü kulüplerinden Hamidiyespor Kulüp Başkanı Erdin Bilgin, Öncü mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu.

Başkan Erdin Bilgin, “Hamidiyespor’umuz 1972 yılında mahallemizin büyükleri tarafından kurulmuş, o günden bugüne kadar, Düzce futbolunda, amatör futbolunda belirli bir yer edinmiş camiamız. Kulübümüzün bu 50 yıllık geçmişinde hem Düzce futboluna hem Türk futboluna yetiştirmiş olduğu isimlerde var. Kamuoyunun yakından tanımış olduğu Aziz Yıldırım, kulübümüzde 1972-75’li yıllarda kulübümüzün 8 numaralı formasını terletmiştir. Aynı zamanda Hamidiye Mahallesi’nin top sahalarında futbol oynanarak, 84 senesinde Fenerbahçe’ye transfer olan Cihan Işık abimiz vardır. Onun haricinde yine Seçkin Asuk,  kalecimizdi.  Özkan hocamız yetişmiştir. Bu isimleri, hem Düzce futboluna hem Türk futboluna bu simaları kazandırmış olan bir camiamızdır.” dedi.

“MAHALLE’NİN GENÇLERİ OLARAK TAKIMIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ”

Yaklaşık 10 seneden beri mahallenin gençleri olarak kırmızı beyazlı takımın  yönetim kısmında olduklarını, takımlarının 4 seneden beri Süper Amatör’de mücadele ettiğini vurgulayan Başkan Bilgin, “Kulübümüzün şu anki misyonu, hem kulüp adına, hem Türk futbolu adına, gençlerimizi sporun içerisinde, hem kendilerine, hem ailelerine, hem de vatana hayırlı bir evlat olarak yetiştirme misyonundur. Biz bundan 2 sene önce spor okulumuzu faaliyete geçirdik. Şu an 100 tane öğrencimiz aktif bir şekilde spor okulumuzda çalışmalarını devam ettirmektedir.” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ BÖLGESEL AMATÖR”

Başkan Erdin Bilgin, kulüplerinin bu sene 50. Yılını kutladığını belirterek,  “Bu sebepten dolayı da bu sene hedefimizi BAL ligi olarak belirledik. Bu yönde de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 50. yılımızda kulübümüzün başına Düzcespor camiasının yakından tanıdığı, Düzce futbolunun yetiştirmiş olduğu, Gökhan Sevim hocamızı getirdik.  Onun haricinde ilk transferimizi İlhan Aydın kardeşimizi yaparak gerçekleştirdik. İlhan kardeşimiz de Düzce’nin yetiştirmiş olduğu değerli bir kardeşimizdir. Ondan sonra Doğan Can kardeşimizi gene kulübümüzün bünyesine kazandırdık. Şu an transferlerimiz hedefimiz doğrultusunda devam etmektedir. İnşallah bundan sonraki süreçte de, hem kulübümüz A Takımı, hem Spor Okulu ile iyi bir şekilde organize edip tekrar Hamidiyespor’umuzu hem Düzce futbolunda hem Türk futbolunda istediğimiz seviyelere getiririz.” İfadesinde bulundu.

“TESİS PROBLEMİ GENEL”

Düzce’de tesis probleminin, genel bir problem olduğuna işaret eden Bilgin, bu konudaki görüşlerini şöyle dile getirdi: “Şu an biz bire bir bunun zorluklarını yaşıyoruz. Fakat şu an mahallemizde bir halı sahamız var, spor okulu öğrencilerimizin kullanmış olduğu. İnşallah hep beraber ilerleyen zamanlarda hem camiamız adına, hem diğer kulüpler adına, hem Düzce’miz adına bu tesis problemini hep beraber sorumlularla bir araya gelip çözebiliriz. Bizim şu an kendi düşüncemiz şu şekilde, zaten Hamidiye Mahallesi Düzce’mizin kuzeyinde kalan bir bölge. Kuzey bölgesinde de yaklaşık bir 15-16 tane takım mevcut. Eğer bir halı saha olarak değil de, normal büyük saha olarak bir çalışma yapılırsa, hem kulüplerimiz hem Düzce’miz bu konuda rahat bir nefes almış olacaktır. İnşallah bu konuyla ilgili de gerekli sunumlarımızı, gerekli çalışmalarımızı konuyla ilgili, alakalı olan birimlerle, kişilerle görüşeceğiz. Bir şekilde bu projeyi hayata geçirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız.”

“ÇOCUKLARIMIZI İYİ BİRER BİREY YETİŞTİRMEK İSİTORUZ.”

Bilgin, daha sonra konuşmasını şöyle tamamladı: “Biz şimdi ilk önce şöyle bir misyon üstlendik. Spor okulumuzu hayata geçirmemizde ki en büyük etken buydu zaten. Şimdi gelişen teknoloji ve zamanla ilgili biliyorsunuz, teknolojik aletlerle ilgili çok büyük problemler baş gösterdi. Çocuklarla alakalı işte uyuşturucuyla alakalı alkolle, sigara bağımlığı alakalı sorunlar zaten geçmişten günümüze kadar gelmekte. Bizim şu an misyonumuz çocuklarımızı 8 ile 15,16 yaş arasındaki çocuklarımızı bu spor okulu faaliyetlerinde bir araya getirerek, ana temel eğitimlerini spor içerisinde vererek onları vatanına, milletine, ailesine hayırlı evlat, hayırlı bir birey olarak kamuoyuna, topluma kazandırmak. Onun akabinde de şöyle bir projemiz var, spor okulları faaliyetlerinin yanı sıra. Bir Sosyal Tesis projesi, biz yalnız bu faaliyetleri sadece Hamidiyespor camiasına istemiyoruz. Bizim düşüncemiz bir halı saha ve bir sosyal tesis. Bu sosyal tesisin içeriğinde bilardo, masa tenisi, satranç, langırt kütüphane gibi bu içerikleri barından bir sosyal tesis olmasını istiyoruz. Atıyorum tüm Türkiye genelinde son 15-20 yıl Amatör kümelerde aktif olan camialara böyle bir tesis kazandırılırsa, ben inanıyorum ki çocuklarımız adına ülkemiz adına, geleceğimiz adına çok büyük bir yol kat etmiş olacağız.

Çocuklarımızı hafta sonu saha içerisinde bir araya getiriyoruz, daha sonra çocuklarımız 4 gün, 5 gün okul olduğundan dolayı bir araya gelemiyorlar. Fakat böyle bir sosyal tesis imkânı olduğunda, çocuklarımızı, örnek veriyorum Salı, Perşembe günleri bu sosyal tesise getirdiğimizde , sırasıyla satranç turnuvaları yaptığımızda, bilardo oynattığımızda, önemli günlerin, önemli maçların o sosyal tesiste bir arada aktive ettiğimiz zaman, ayrı yeten kütüphanen çocuklarımıza mesela ödül koyarak, satranç şampiyonası bir bisiklet hediye ettiğimizi, kütüphaneden en çok kitap alıp bunun özetini getirenlere bir bisiklet hediye ettiğimizi, bu şekilde projeyi canlandırdık kafamızda. Çok büyük yol kat edeceğimize hem çocuklarımız adına hem camialar adına hem ülkemiz adına önemli bir adım atmış olacağımızı düşünüyorum.”

HABER: Harun Can ŞERBETÇİ