Akçakoca Belediyesi’nce bu yıl 140 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen geleneksel düzenlenen  yaz futbol okulu tamamlandı. 4 antrenörün gözetiminde eğitim gören öğrencilere forma, şort, tozluk ve ünlü futbolcuların hayatlarını anlatan kitaplar Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz’ın talimatı ile Umut Işığı Birimi Gönüllü Koordinatörü Nursen Yanmaz, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcıları Şenol Yazgan, Yüksel Yılmaz ve Abitaş Genel Müdürü Hakan Öztaş tarafından çocuklara hediye edildi.


10 HAFTA BOYUNCA EĞİTİM GÖRDÜLER
7–14 yaş gruplarındaki öğrencilerin 10 hafta boyunca yaz futbol okulunda eğitim gören çocuklar, Akçakoca Belediyesi ve Akçakocaspor tarafından ücretsiz olarak düzenlenen yaz futbol okuluna kayıt yaptırarak, yetenekli antrenörler Selâhattin Bal, Serkan Tetik, Aytaç Ön ve Burak Sökezoğlu tarafından çalıştırıldı. Yaş gruplarına göre ayrılan çocuklar hem yaz tatilini değerlendirdi hem de yeteneklerini keşfetti.


FUTBOL OKULUNA YOĞUN İLGİ
İlk kez ücretsiz olarak başlatılan yaz futbol okuluna Akçakocalılar yoğun ilgi gösterdi. Her yıl geleneksel hale getirilen yaz futbol okulu, öğrenci ve aileler tarafından yoğun ilgi gördü. Burada eğitim gören öğrenciler hem yaz ayını dolu dolu geçirdi hem de yeteneklerini keşfetti.


BAŞKAN YANMAZ: AKÇAKOCASPOR’UN GELECEĞİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ
Yoğun görüşme programı nedeniyle il dışında olan Akçakoca Belediye Başkanı Mehmet Okan Yanmaz,  minik futbolcularla görüntülü görüşerek geleceğin futbolcularına saygı ve sevgiyle kalmaları temennisinde bulundu. Yanmaz Yaptığı, "Akçakocaspor’un geleceğini oluşturacağına inandığımız futbol okullarını sürekli göz önünde tutarak buraların aktif çalışmasını sağlamak istiyoruz. Böylelikle Akçakocaspor’un geleceğini teslim edeceğimiz futbolcu kardeşlerimize bir yol açmayı hedefliyoruz. Umarım spor okullarımızdan çok çok iyi futbolcular yetişir ve Akçakocaspor’un geleceğine katkı sağlarız" dedi.


KULÜP BAŞKANI SOLAK’TAN AKÇAKOCA BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR
Akçakocaspor Kulübü  Başkanı Hakan Solak ise Akçakoca Belediyesi’nin böylesi bir projede yer almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek destekleri için Başkan Okan Yanmaz’a ,Umut ışığı Birimi Gönüllü Koordinatörü Nursen Yanmaz’a ,Akçakoca Belediye Başkan Yardımcıları Şenol Yazgan ve Yüksel Yılmaz ile Abitaş Genel Müdürü Hakan Öztaş’a teşekkür etti.