2015-2016 sezonunda Düzcespor alt yapısı 5 kategoride Akademi ligine girdi. Önceki yıllarda alt yapıya önem verilmediğinden Düzcespor alt yapısın 5 kategoride oynayacak oyuncu sayısı yok denecek kadar az. Düzce Belediyespor’un uzun dönemdir alt yapıya önem verdiğinden bu oyuncuların Düzcespor akademi liginde oynaması için girişimler başlatılmıştı. Ama bu girişimler sonuçsuz kalınca aileler mecburen Düzce Belediyesi’nin kapısını çalmaya başladı.

Bütün hocalar oyuncuların Düzcespor’a gitmesinden yana, Ailelerde çocuklarını Düzcespor formasını giydirmek istiyor. Ancak arada yaşanan “iletişimsizlik” yüzünden olay kör düğüm haline geldi.  Tüm bu gelişmelerden habersiz olan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in bir an önce müdahale etmesi bekleniyor.  Düzce Belediyespor Başkanı Hatun Albayrak ve Düzcespor kulüp Başkanı Murat Caymaz’ı iki kulübün başına getiren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş;   iki başkanla görüşerek belirsizliği ortadan kaldırması isteniyor.

Düzcespor Akademi liginde oyuncuların daha  iyi kendilerini gösterebileceği sahne varken bu oyuncular Düzce
Belediyespor’da oynamak istemiyorlar. lig kalitesinin düşük olmasında dolayı oyuncular Düzcespor Akademi liginde oynamak istiyorlar. Düzce Belediye Başkanı’na bu durumun iyi anlatılmış olduğu düşünülüyor. Akademi liginde yetişecek olan 14-15 yaşındaki oyuncu grubu 5 yıl sonra Düzcespor formasını giyecek duruma gelecek. Düzcespor takımında bir sürü Düzceli oyuncu olacak. Bu sorunun bir an önce çözülmesini isteyenler, “bu kaostan bir an önce çıkılmalı.  verilecek oyuncuları Başkanlar imzalamalı. oyuncular akademi liginde boy göstermesi gerekir. Düzce’nin tek yumruk olma zaman geldi geçiyor yoksa böyle kulislerle bir arpa boyu ilerlemeyiz. bu yükü Başkanlar hocaların elinde almalı ne yapılması gereken varsa yapmalıdırlar.”dedi.