İlimizin basketboldaki iki temsilciside bu sezon büyük sıkıntılarla boğuşuyor.
Poyrazspor lig öncesinde kadrosunu kurdu hazırlık dönemi geçirde ve lige girdi. Ne zaman ne yapacağı belli olmayan ve inişli çıkışlı grafik çizen mavi beyazlılar bir ara playoof grubunun içine girmeyi başardı tam işler yoluna girdi derken inanılmaz bir düşüş yaşanmaya başladı ve tehlikeli bölgeye düştüler ve şimdi çıkmanın çareleri aranıyor.
Gençlikspor ise lig önceisnde yönetim sıkıntısı tenkik heyetin geç oluşması ve kadroyu kuracak ekonomik kaynak sorunu nedeniyle hazırlık devresi görmeden liglere katıldı.
Bu kadar olumsuzluklar arasında girilen ligde ilk 9 hafta galibiyet yüzü görülemedi.
Takıma yapılan takviyeler devre arasında yapılan çalışmalar derken Gençlikspor nihayet maç kazanmaya başladı son 7 maçtan altısını galibiyetle tamamlayıp tehlikeli bölgeden uzaklaşmaya başladı.
Hafta sonu konya Selçuk Üniversitesini konuk edecek olan kırmızı lacivertliler bu maçta taraftarlarının desteği ile galibiyet serisine devam etmek istiyor.
Bir sonraki hafta Trabzonspor deplasmanına çıkacak olan Gençlikspor'da bu deplasmanın masrafları için gerekli olan yaklaşık 5 bin lira bulunamaz ise takım Trabzona gidemeyecek.