Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip covid-19 pandemi süreci nedeniyle amatör kümelere ara verilmişti. TFF tarafından amatör kümenin başlatılma tarihi 21 Ocak 2021 olarak belirlenmişti. Covid-19’un artış durumuna bağlı olacak başlatılacak amatör kümenin artan vakalar nedeniyle 21 Ocak’ta başlatılma durumu tekrar belirsizliğe büründü. Bilim Kurulu tarafından alınan son kararlara göre halı sahaların 22.00’a kadar açık kalma durumu son bularak tamamen kapatılma kararı alındı. Halı sahaların dahi kapatıldığı Düzce’de amatör kümenin başlatılması imkansız gözüküyor.

Amatör takımlar transfer yapıyor

Birçok amatör takım TFF tarafından açıklanan 21 Ocak kararı ile transfer hazırlıklarına başlamıştı. TFF’nin transferlerle ilgili yaptığı açıklamaya göre ise 2020-2021 futbol sezonunda amatör küme müsabakaları başlatılamaz ise kulüplerin bir önceki sezon gerçekleştirdiği transferlerin 2021-2022 sezonunda takımında oynatabileceği bildirilmişti. Eğer takımda kalmak istemeyen futbolcuların ise kulüplerinden izin almadan başka bir takıma transfer olamayacağı da TFF tarafından yapılan açıklamaya eklenmişti. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan bu kararlar ile amatör kulüplerin mağdur edilmeyeceğinin altı çizilmişti.

Düzce takımları ne durumda?

Düzce ilini BAL’DA temsil eden Çilimli Belediyespor, Beyköy Belediyespor ve Akçakocaspor’da son durumlarında Çilimli Belediyespor en hazır takım olarak gözüküyor. Akçakocaspor ve Beyköy Belediyepsor’da ise yaprak kımıldamıyor. Akçakocaspor ve Beyköy Belediyespor’da amatör küme maçlarının oynanmayacağı düşünüldüğünden herhangi bir çalışma yapılmadı. Çilimli Belediyespor teknik direktörü Nedim Akbulut, Aralık ayının ilk haftasında duruma göre çalışmalara başlayacaklarını belirtti. Haber: F. UÇAR