Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçın hakemleri ve gözlemcilerden gelen raporlar neticesinde Düzcespor Erbaaspor müsabakasının dosyasını inceledi. Düzcespor’un 53.maddeden disiplin kuruluna sevk edildiği açıklandı. 10 Mayıs Perşembe günü toplanacak disiplin kurulu nasıl bir karar vereceğini açıklayacak.  TFF yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “DÜZCESPOR Kulübü 5 Mayıs tarihinde oynadığı Düzcespor-Erbaaspor TFF 3. Lig 1. Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiş.”

Öte yandan spor çevresi ise Düzcespor Erbaaspor maçından hiçbir çirkinlik olmadığını belirterek, “Düzcespor üzerine oyunlar mı oynanıyor? anlamış değiliz. Dünyanın her yerinde şampiyon olan ve Play-Off’a kalan takımların taraftarları sahada sevinç gösterileri yapıyor bunda ne var?” diye belirttiler.

İşte o madde;
“MADDE 53 – ÇİRKİN ve KÖTÜ TEZAHÜRAT (1) Stadyumlarda topluluk halinde söz veya hareketlerle ya da benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik veya taciz edici nitelikte tezahüratta bulunulması, devamlılık kıstası uygulanmaksızın yasaktır. (2) Profesyonel lig müsabakalarında çirkin ve kötü tezahüratta bulunulması halinde kulüplere Ek-1 ve Ek-2, Türkiye Kupası müsabakalarında ise Ek-3’te yer alan tablolara göre ceza verilir. (3) Elektronik bilet uygulamasının yapıldığı Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarında çirkin ve kötü tezahüratta bulunulması halinde; toplu halde çirkin ve kötü tezahüratta bulunan blok veya bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle müsabakaya girişleri engellenir. Çirkin ve kötü tezahüratta bulunamayacak engelli seyirciler hakkında kart blokajı cezası uygulanmaz.”