Muhsin Ertuğral halen popülaritesini koruyan üçlü savunma, özellikle Almanya, İtalya ve İngiltere'de öne çıkarken, Bundesliga ve Serie A'daki başarılı olan takımlar şu anda 3-4-3 dizilişini kullanıyor.

Ünlü İtalyan teknik adam Arrigo Sacchi, üçlü savunma hakkında bir zamanlar şöyle demişti: "Futbol bir atak oyunudur. Bu yüzden, bazı takımların ofansif bir bakış açısı gerektiren üçlü savunma sistemini tercih etmeleri pozitif bir durum."

Ajax, 90'larda uyguladığı temel sistemin parçası olan üçlü savunma hattı ile büyük başarılar elde etmişti.

Güney Afrika'da düzenlenen 2010 FIFA Dünya Kupası'nda Şili'yi yöneten Marcelo Bielsa üçlü savunmayı denemişti. Şili, o turnuvada temel olarak 3-5-2 dizilişi ile oynamıştı. Brezilya'ya elenmesine rağmen, Şili'nin güçlü oyun tarzı birçok teknik adamın dikkatini çekmişti.

Aynı şekilde Juventus'un eski teknik direktörü Antonio Conte de aynı tertibi kullanarak Serie A'da 49 maçlık bir yenilmezlik serisi elde etmişti.
Birçok takım dörtlü hat dizilişi ile oynamasına rağmen, 2014 FIFA Dünya Kupası ile birlikte üçlü savunma hattına yeniden bir dönüş yapıldığını ve bunda da başarı sağlandığını gördük.