Bisikletin İcadının 200. Yılı münasebetiyle düzenlenen özel bisiklet turu Valilik önünde başlayarak şehir içinde devam etti.. Türkiye Bisiklet Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Selim Cicü, tur sonrası yaptığı açıklamada, insanlığın büyük icadı olan Bisikletin 200. Yılı olduğunu söyleyerek, Ulaşımda  sıfır maliyet. Arabadan İn, Bisiklete Bin. Sağlıklı Yaşa. ” sloganı ile  halkımıza mesaj vermek istiyoruz.” dedi.Dünya Bisiklet Günü Düzce’de şenlik havasında kutlandı.  Tura 7’den 77’e 200 civarında bisiklet sever katıldı.  Bisikletin icadının 200. Yılı nedeniyle özel düzenlenen turu  Düzceliler hem beğeniyle hem hayranlıkla izledi.  Dünya Bisiklet Günü nedeniyle  Bisiklet  Federasyonu İl Temsilcisi Selim Cicü’nun öncülüğü ve organizesiyle düzenlenen bisiklet turu Valilik önü havuz başında başladı. Şehir içinde atılan tur yine Valilik önünde son buldu.

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN TEBRİK

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’de bisiklet turunun düzenlendiği alana gelerek bu organizasyonu düzenleyen İl Temsilcisi Selim Cicü ve katılımcıları tebrik etti. Başkan Özlü bisiklet severlerle birlikte bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.  Turdan sonra bisiklet severler aralarında şenlik havasında bir eğlence düzenleyerek gönüllerince vakit geçirdiler. Eğlenceye zaman zaman vatandaşlarda eşlik etti.

“ 200 YILDIR SIFIR MALİYET, VE SAĞLIKLI YAŞAM”

Bisiklet Federasyon Düzce İl Temsilcisi Selim Cicü Manşet Gazetesi Spor Servisine yaptığı özel açıklamada, Dünya bisiklet günün  şenlik havasında kutlandığın söyleyerek,”7’ den 77’e  Düzceli bisiklet severler çok keyifli bir Şehir turuna imzalarını attilar.200 e yakın bisikletli tura katıldı. Bilindiği gibi bu yıl insanlık tarihinin en büyük icadı olan bisikletin  bulunuşunun 200.yılı .Bu demektir ki,ulaşım da 200 yıldır sıfır maliyet. Kalbinizi korumak için, sağlıklı bir bedene sahip olmak için, hava kirliliğini azaltmak için. Araçtan İn, Bisiklete Bin sloganıyla halkımıza mesaj vermeyi sürdürüyoruz” ifadelerinde bulundu. 

Haber: Harun Can Şerbetçi.