Düz arazi yapısı ve çoğu kişinin ulaşım için bisikleti tercih etmesi nedeniyle Düzce’de bisiklet kullanımı her geçen gün katlanıyor… Her ne kadar Düzce’de bisiklet yolları eksikliği olsa da bu tutkularından vazgeçmeyen Düzce bisiklet derneği, bu yıl ikinci kez bisiklet festivaline ev sahipliği yapıyor…

 

22 İl ve 8 İlçe'den yaklaşık 200 sporcunun katıldığı 3 günlük Düzce Bisiklet Festivali'nin ikinci gününde Kent ormanında bir araya gelen bisiklet tutkunlarına Vali Ali İhsan Su da eşlik etti. Bisiklet tutkunlarının Kent Ormanındaki Kamp alanını Düzce Bisiklet Derneği başkanı Nizamettin Ulaş ile birlikte gezen Vali Ali İhsan SU, sporcularla tek tek tokalaştı ve hangi ilden geldiğini sordu.

 

Ulaş’tan 3 günlük etkinlik hakkında bilgi alan Vali Su,  kamp alanını gördüğünde “maşallah” demekten kendini alamadı. Vali Su, ardından etkinliği değerlendirdi.

 

Su,  “İlimizin tanıtımı açısından birçok aktiviteyi gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin dört bir yanından gelen bisiklet severler ilimizde buluştular. Güzel bir aktivite gerçekleştirecekler. Düzce’miz ülkemizin en fazla turizm aktivesine sahip bir yer. Bunu her seferinde belirtiyoruz. “Tabiat cenneti Düzce her şey var gönlünüzce.” Tüm vatandaşlarımıza ülkemizin doğal güzelliklerini paylaşmaya davet ediyoruz. Bisiklet kullanımı çok önemli. İnsanın vaktini değerlendirmesi, fiziksel açıdan yararlı olduğu kadar, değişik yerleri görme imkanı sunan bir spor. Biliyorsunuz ülkemizin gelişimi ile birlikte trafikte her geçen yıl artıyor. Vatandaşlarımızın bisiklete yönelmesi ve ulaşımda kullanılmasını tavsiye ediyoruz. “dedi.

 

Kent Orman’ında 175. Yılını kutlayan Düzce Jandarma Komutanlığı personeli de tişört ve broşür dağıttı. Bisikletliler bugün polis eskortu eşliğinde Yığılca’ya doğru hareket etti. Yığılca’da Hasanlar Barajı, Bekirler Köyü’ne doğru pedal çeviren Bisiklet tutkunları Balabalon şelalesini gezecekler. Yarın da Cumayeri Doğuz Değirmen’deki rafting alanını ve Harmankaya şelalesini dolaşacaklar…

 

Haber; S.KAŞKIR