3. Lig 2. Grup lideri Düzcespor, şampiyonluk yolunda tarihinin en önemli maçlarından birini oynadı. Kırmızı lacivertliler, 34. hafta karşılaşmasında Düzce 18 Temmuz Stadyumu’nda, kendisini 6 puan geriden takip eden en yakın rakibi İskenderunspor’u ağırladı.

Maç öncesi polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken saatler öncesinden stadyuma akın eden Düzcespor taraftarları tribünleri tıka basa doldurdu. Kırmızı lacivertli takıma gönül veren taraftarlar 90 dakika boyunca susmadan takımlarını destekledi.

Düzcespor ilk devrede Hatay’da oynanan maçta 2-1 kaybettiği rakibine karşı rövanş maçında sahaya Ersin Aydın, Onur Şirin, Samet Eker, Mikail Koçak, Murat Gürbüzerol, Oğuzhan Erdoğan, Erçin Ilgaz, Recep Kalkan, Nevzat Bilen, Emre Bekir, M. Rıdvan Özdemir ilk 11’i ilke çıktı.

Düzcespor, rakibi karşısında üstün oynadığı ilk yarıda yakaladığı fırsatları gole çevirmeyi başaramayınca iki takım 0-0 skorla soyunma odasının yolunu tuttu. Maçın ikinci yarısında da ki takım ataklardan yararlanamadı. Başladığı gibi 0-0 biten maçta puanlar paylaşıldı.

Bu sezon evinde oynadığı 15 maçın tamamını kazanan Düzcespor, ilk kez sahadan 1 puanla ayrıldı. Öte yandan kendi sahasında yenilmezlik serisini ise devam ettirdi.

İncedal: ‘Şampiyonluğu biraz geciktirdik’

Bu skorla Düzcespor liderliğine devam etti. Düzcespor’un deneyimli teknik direktörü Yavuz İncedal maçtan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İncedal, “Üstün oynayan bizdik. Galibiyeti hak eden taraf olmalıydık. Kaybedilmiş bir şey yok. Biz yine bu şehre şampiyonluğu getireceğiz. Sadece biraz mutlu sonu geciktirdik.” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu Yeniçarşı takımını İstanbul’da 3 golle geçen Iğdırspor 2. sıraya yükseldi. Iğdır ekibiyle fark 5 puana düşerken İskenderun ile 6 olarak sabit kaldı. Bitime 4 hafta kala şampiyonluk yarışında Düzcespor önde giderken yarış iyiden iyiye kızıştı.

Kırmızı lacivertliler pazar günü oynayacağı 35. hafta maçında da zorlu bir deplasman karşılaşmasında, 4. sırada yer alan 52 Orduspor takımına konuk olacak.

HABER/FOTO: Harun Can ŞERBETÇİ